Now Reading:
Župan Stričak posjetio Općinu Ljubešćica i u pratnji načelnika Horvatića obišao radove na županijskoj cesti koja spaja dva kamenoloma
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak posjetio Općinu Ljubešćica i u pratnji načelnika Horvatića obišao radove na županijskoj cesti koja spaja dva kamenoloma

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak posjetio je Općinu Ljubešćica, u kojoj ga je domaćin, načelnik Općine Nenad Horvatić upoznao s općinskim projektima,  a zajedno su u pratnji  ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog obišli i radove na županijskoj cesti koja spaja dva kamenoloma.
Naime, prošle godine napravljeno je kilometar i pol asfalta, a ove godine napravilo se još 1,1 kilometara.

Ukupno je riječ o 2,6 kilometara novog asfalta na županijskoj cesti koja je trenutno možda pod najvećim opterećenjem u ovom dijelu Hrvatske. Prema kamenolomu dnevno prolazi više od 500 kamiona.
 
-Sve investicije koje se rade pod ingerencijom ŽUC-a dogovaramo u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima, pa tako i ovdje u Ljubešćici, a za odvijanje gospodarskih aktivnosti je potrebna dobra i kvalitetna cestovna infrastruktura – rekao je župan Stričak koji je izrazio zadovoljstvo odrađenim sastankom s načelnikom i njegovim suradnicima.

-Na sastanku je bilo riječi o investicijama vezanim uz Općinu Ljubešćica, a u kojima sudjeluju ustanove kojima je osnivač Varaždinska županija. Radi se o važnim investicijama, od asfaltiranja cesta do izrade izmjene i dopune prostornog Plana Općine Ljubešćica, daljnjeg razvoja Poduzetničke zone jer je upravo ova općina jedna od najatraktivnijih općina što se tiče poduzetništva. Naime, prema statistikama svaki četrnaesti stanovnik općine Ljubešćica se bavi nekim oblikom poduzetništva. Sve investicije i ulaganja koja se ovdje provode za cilj imaju što bolji i kvalitetniji život  svih stanovnika – zaključio je župan Stričak.

Sastanku su nazočili i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Tanja Martinec te Tomislav Pajtlar, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

sjever.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.