Now Reading:
Pale smjene zbog šokantnog slučaja iz sisačke bolnice: Ravnatelju prekršajna prijava jer su dvije pacijentice smjestili u isti krevet
Full Article 2 minutes read

Pale smjene zbog šokantnog slučaja iz sisačke bolnice: Ravnatelju prekršajna prijava jer su dvije pacijentice smjestili u isti krevet

Nakon što je Jutarnji list objavio fotografiju na kojoj dvije ženske osobe starije životne dobi leže na jednom krevetu na objedinjenom hitnom bolničkom prijemu sisačke bolnice, podigla se poprilična medijska prašina, a javnost je ostala zgrožena.

Tada je ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović tvrdio da je stanje dviju pacijentica s fotografije dobro te da to nije utjecalo na njihovo stanje, a naknadno se pojavila informacija da je jedna od žena preminula.

Ministarstvo zdravstva u bolnicu je poslalo inspekciju, a sada su izvijestili o rezultatima izvida, piše Jutarnji list.

Kako su priopćili, temeljem izvida zdravstvene inspekcije u Općoj bolnici Sisak i Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije podignut je optužni prijedlog prema Prekršajnom sudu u Sisku protiv odgovorne osobe Opće bolnice Sisak (OB Sisak) i spomenute zdravstvene ustanove zbog kršenja Zakona o zaštiti prava pacijenata.

Uz to, obaviješteno je i Upravno vijeće OB Sisak koji će o utvrđenom nalazu zdravstveno – inspekcijskog nadzora poduzeti eventualne mjere sukladno svojim ovlastima.

Iz Ministarstva kažu i da su u međuvremenu zaprimili obavijest ravnatelja Opće bolnice Sisak da je razriješen voditelj Objedinjenog hitnog bolničkog prijama. Također im je poslao prijedlog mjere koja će biti izrečena medicinskoj sestri koja je na trijaži navedenog dana, unatoč dostupnosti kapaciteta, smjestila je obje pacijentice na isti ležaj.

www.sjever.hr/www.jutarnji.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.