Now Reading:
NA RADOST MALIŠANA Gradi se novo dječje igralište u Lugu Poznanovečkom – projekt je vrijedan više od 80 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

NA RADOST MALIŠANA Gradi se novo dječje igralište u Lugu Poznanovečkom – projekt je vrijedan više od 80 tisuća eura

U tijeku su radovi na izgradnji dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom. Projekt je odabran za sufinanciranje putem natječaja LAG-a Zeleni bregi, a Ugovor o financiranju potpisan je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Projektom je predviđena izgradnja i opremanje novog dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom na dijelu katastarske čestice k.č.br. 875/3, k.o. Poznanovec koje će se sastojati od prostora sa spravama za dječju igru, višenamjenskog prostora za dječju igru, uređene zelene površine prekrivene travom i odgovarajućom vegetacijom, panel ograde koja je predviđena oko cijelog igrališta, elemenata urbane opreme te pripadajuće komunikacijske pješačke površine.

Opći cilj projekta je poboljšanje uvjeta i uvođenje novih usluga kroz stvaranje adekvatnog, kvalitetnog i sigurnog prostora za boravak djece na otvorenom, svakodnevnu igru na rekreacijskoj i kreativnoj opremi igrališta uz razvoj motorike, fizičke koordinacije i socijalnih vještina djece – najmlađih članova zajednice. Cilj je usađivanje navika aktivnog života i tjelesne aktivnosti čime se indirektno utječe na zdravlje i navike djece od malih nogu.

Ukupna vrijednost projekta je 80.150,64 EUR odnosno 603.895,00 HRK, a potpora iznosi 32.917,22 EUR odnosno 248.014,80 HRK, dok će Općina Bedekovčina izdvojiti 47.233,42 EUR odnosno 355.880,20 HRK iz općinskog proračuna. Izvođač radova je obrt Građevinar „Hrvoj“.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

sjever.hr/fb-općina bedekovčina
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.