Now Reading:
BRINU O OKOLIŠU Uz potporu EU fonda, Općina Cestica nabavila ekološku čistilicu
Full Article 2 minutes read

BRINU O OKOLIŠU Uz potporu EU fonda, Općina Cestica nabavila ekološku čistilicu

U cilju smanjenja zagađivanja okoliša i iskorištenje ekološki prihvatljivih energenata Europska unija donijela je niz mjera i pravila kako bi se olakšala potrebna privatna i javna ulaganja u prijelazu na čistu energiju.

U Republici Hrvatskoj te mjere provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U skladu s proklamiranim mjerama Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 13. listopada  2022. godine, objavio je javni poziv za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, a na koji se javila i Općina Cestica za nabavku čistilice, komunalnog stroja za odvojeno prikupljanje otpada. Na temelju izvršene prijave u Fondu je donesena odluka o dodijeli sredstava, a potom je lani 21. studenoga potpisan i Ugovor o sufinanciranju.

Prema riječima načelnika Mirka Korotaja, novonabavljena ekološka čistilica, nabavljena je posredstvom tvrtke „Techno Win Machine d.o.o.“ iz Sesveta. U realizaciji investicije Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje s 80 posto (19.300,00 kuna), a ukupni opravdani troškovi nabave iznose 241.250,00 kn s PDV-om.

O tehničkim detaljima stroja govorio je Darijo Mundić, regionalni voditelj prodaje. Samu demonstraciju rada stroja kojeg pokreću akumulatorske baterije obavio je Dejan Knezić-Prigorec. U pratnji odgojitelja, prezentaciji rada ekološke čistilice bilo je prisutno i šezdesetero djece srednje, starije i predškolske grupe polaznika Dječjeg vrtića Zeko Cestica, a s velikim veseljem i angažiranjem djeca su sama izvela jednostavnije operacije.

sjever.hr/cestica.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.