Now Reading:
BEZ KIŠOBRANA NIKUD Stiže snažna promjena vremena s obilnom kišom koja će padati danima!
Full Article 2 minutes read

BEZ KIŠOBRANA NIKUD Stiže snažna promjena vremena s obilnom kišom koja će padati danima!

Pratili smo prognostičare proteklih dana u nadi da će se prognoza za nastavak ovog tjedna ipak promijeniti, no ništa od toga – ostaju kod najave da će nas sve do nedjelje, a vjerojatno i u ponedjeljak, svakodnevno pratiti kiša.

Promjena vremena sve je bliže i DHMZ je objavio da nas danas očekuje postupno jače naoblačenje sa zapada. Mjestimična kiša od sredine dana na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana te u gorju, zatim navečer i u noći i u ostalim krajevima. Prema kraju dana lokalno su na Jadranu mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Podravini ponegdje umjeren jugoistočni i istočni. Na srednjem i južnom Jadranu većinom umjereno jugo, a na sjevernom i bura.

Najniža jutarnja temperatura između 5 i 9, na Jadranu od 12 do 16 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 °C.

Biometeorološka prognoza za srijedu

U nizinskoj unutrašnjosti će biti uglavnom biometeorološki razmjerno povoljno. Umjereno oblačno vrijeme neće bitno narušavati raspoloženje niti ugrožavati zdravlje kroničnih bolesnika. No, pretežno oblačno i kišovito vrijeme u gorskoj unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a na srednjem i južnom Jadranu i uz jugo, moglo bi znatnije kvariti raspoloženje i otežavati podnošenje kroničnih bolesti u većem dijelu dana. Moguća je razdražljivost, a navečer i nesanica.

sjever.hr/meteo.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.