Now Reading:
Mali varaždinski sportaši i njihovi roditelji uživali u Loboru – oduševili ih netaknuta priroda, izvori pitke vode, bogata povijest, ali i domaćini na čelu s načelnicom Jembrih
Full Article 2 minutes read

Mali varaždinski sportaši i njihovi roditelji uživali u Loboru – oduševili ih netaknuta priroda, izvori pitke vode, bogata povijest, ali i domaćini na čelu s načelnicom Jembrih

Mali varaždinski sportaši, polaznici Univerzalne športske škole Junior, proveli su zajedno sa svojim roditeljima nezaboravan dan u Loboru.

Ideja da se na jednodnevni izlet ode izvan Varaždinske, odnosno u Krapinsko-zagorsku županiju, potekla je od voditeljice škole Snježane Jagačić koja je upravo u Loboru proživjela svoje najranije djetinjstvo i odrastala.

-Željela sam da djeca i njihovi roditelji vide gdje sam ja to nekad živjela okružena prirodom i ostalim ljepotama koje pruža ova bajkovita ruralna sredina i nije mi žao jer su i djeca i njihovi roditelji uživali. Pokazali smo im crkvu sv. Antuna i jedno od najstarijih svetišta u Hrvatskoj, svetište Majke Božje Gorske, pokazali smo im Zazidje, vodili ih kroz cijeli Lobor, a ono što ih je, osim dobrodošlice i odličnog ručka i domaćih štrukli oduševilo je to što su mogli oprati ruke u potoku. Za to u gradu doista nemaju priliku – kazala je Jagačić dodajući da su ih domaćini dočekali iznad svih očekivanja.

-Uživancija je bila boraviti u netaknutoj prirodi, a ponešto smo i naučili o povijesti ovoga kraja. Od srca zahvaljujem načelnici Ljubici Jembrih koja nas je također srdačno dočekala i uljepšala uspomenu koju ćemo dugo, dugo pamtiti – rekla je Snježana Jagačić.

Voditeljica škole jednodnevni je izlet dogovorila upravo s načelnicom Jembrih koja ni trenutka nije dvoumila prihvatiti tu ideju ili ne.

-Iznimno mi je drago što smo imali priliku ugostiti veselu i znatiželju ekipu Univerzalne športske škole Junior iz susjedne nam županije i što su za svoj izlet odabrali naš Lobor. Uvijek govorim koliko je kod nas lijepo, ali kada to kažu i drugi, srce mi je ispunjeno. Mališani i njihovi roditelji proveli su s nama prekrasan dan, mnogo toga doživjeli i doznali o našoj povijesti, a ja sam doznala da čak 95 posto njih još nikada nije čulo za Lobor, a kamoli bilo ovdje. Nakon svega što su vidjeli i doživjeli, obećali su da će se vratiti i vjerujem im – istaknula je načelnica Jembrih.

Uvjerena je kako će mali Varaždinci i svojim vršnjacima prenijeti lijepa iskustva iz Lobora, što će i njih potaknuti da obiđu zelene kutke i ostale ljepote Zagorja.

www.sjever.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.