Now Reading:
Mali varaždinski sportaši i njihovi roditelji uživali u Loboru – oduševili ih netaknuta priroda, izvori pitke vode, bogata povijest, ali i domaćini na čelu s načelnicom Jembrih
Full Article 2 minutes read

Mali varaždinski sportaši i njihovi roditelji uživali u Loboru – oduševili ih netaknuta priroda, izvori pitke vode, bogata povijest, ali i domaćini na čelu s načelnicom Jembrih

Mali varaždinski sportaši, polaznici Univerzalne športske škole Junior, proveli su zajedno sa svojim roditeljima nezaboravan dan u Loboru.

Ideja da se na jednodnevni izlet ode izvan Varaždinske, odnosno u Krapinsko-zagorsku županiju, potekla je od voditeljice škole Snježane Jagačić koja je upravo u Loboru proživjela svoje najranije djetinjstvo i odrastala.

-Željela sam da djeca i njihovi roditelji vide gdje sam ja to nekad živjela okružena prirodom i ostalim ljepotama koje pruža ova bajkovita ruralna sredina i nije mi žao jer su i djeca i njihovi roditelji uživali. Pokazali smo im crkvu sv. Antuna i jedno od najstarijih svetišta u Hrvatskoj, svetište Majke Božje Gorske, pokazali smo im Zazidje, vodili ih kroz cijeli Lobor, a ono što ih je, osim dobrodošlice i odličnog ručka i domaćih štrukli oduševilo je to što su mogli oprati ruke u potoku. Za to u gradu doista nemaju priliku – kazala je Jagačić dodajući da su ih domaćini dočekali iznad svih očekivanja.

-Uživancija je bila boraviti u netaknutoj prirodi, a ponešto smo i naučili o povijesti ovoga kraja. Od srca zahvaljujem načelnici Ljubici Jembrih koja nas je također srdačno dočekala i uljepšala uspomenu koju ćemo dugo, dugo pamtiti – rekla je Snježana Jagačić.

Voditeljica škole jednodnevni je izlet dogovorila upravo s načelnicom Jembrih koja ni trenutka nije dvoumila prihvatiti tu ideju ili ne.

-Iznimno mi je drago što smo imali priliku ugostiti veselu i znatiželju ekipu Univerzalne športske škole Junior iz susjedne nam županije i što su za svoj izlet odabrali naš Lobor. Uvijek govorim koliko je kod nas lijepo, ali kada to kažu i drugi, srce mi je ispunjeno. Mališani i njihovi roditelji proveli su s nama prekrasan dan, mnogo toga doživjeli i doznali o našoj povijesti, a ja sam doznala da čak 95 posto njih još nikada nije čulo za Lobor, a kamoli bilo ovdje. Nakon svega što su vidjeli i doživjeli, obećali su da će se vratiti i vjerujem im – istaknula je načelnica Jembrih.

Uvjerena je kako će mali Varaždinci i svojim vršnjacima prenijeti lijepa iskustva iz Lobora, što će i njih potaknuti da obiđu zelene kutke i ostale ljepote Zagorja.

www.sjever.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.