Now Reading:
Lepoglava dobila fitness na otvorenom, Škvarić najavio dodatna ulaganja: Ovo će biti centar društvenih i sportskih aktivnosti cijele Varaždinske županije
Full Article 3 minutes read

Lepoglava dobila fitness na otvorenom, Škvarić najavio dodatna ulaganja: Ovo će biti centar društvenih i sportskih aktivnosti cijele Varaždinske županije

U Lepoglavi je u ponedjeljak otvoren fitness na otvorenom, a riječ je o projektu „Outdoor fitness u sklopu sportsko rekreacijskog centra Lepoglava“ vrijedan 300 tisuća kuna koji u 50-postotnom iznosu sufinancira Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

U sportskom je parku postavljeno 18 sprava za fitness koje će, vjeruje gradonačelnik Marijan Škvarić, koristiti svi građani Lepoglave – prije svega sportaši i rekreativci, ali i osnovnoškolci.

-Koristit će im to ne samo za obogaćivanje sportskih iskustava i stjecanje kondicije, nego vjerujem da će i zahvaljujući druženju stjecati socijalne vještine – rekao je Škvarić.

Gradonačelnik je istaknuo da su prilikom provođenja projekata za razvoj grada Lepoglave, naročito projekata koji su u okviru fondova EU, najveći problem imovinsko-pravni odnosi.
-Nažalost, u Lepoglavi imamo puno prostora koji su i zemljišta i objekti koji su u vlasništvu i suvlasništvu države i Grada Lepoglave. To nam stvara prilično problema i to svakako želimo riješiti. Dugi niz godina upućujemo zahtjeve resornom ministarstvu da cijelu tu imovinu da u vlasništvo Gradu Lepoglavi – kazao je.

Škvarić je dodao kako im je cilj u sportsko rekreacijskom centru napraviti sportski kamp za djecu i mlade te osobe s invaliditetom, stoga vjeruje da će ove godine napraviti prve konkretne korake da Grad cijeli taj prostor dobije u svoje vlasništvo
-Imamo programe kompletnog uređenja atletske staze, okoliša, nabavku novih sprava te uređenje objekta koji će služiti za tu namjenu. Vrijednost je nekoliko milijuna eura i već imamo idejni projekt i očekujemo i korištenje fondova Europske unije – istaknuo je Škvarić.

Sport je iznimno bitan dio života u Lepoglavi koja imam sedam sportskih klubova, ali i brojne rekreativce, a nemojmo zaboraviti da je 2014. godine Grad Lepoglava , kao prvi u Hrvatskoj, postao Europski grad sporta.
-Sport doživljavamo kao sredstvo koje nam pomaže u razvoju udruga, civilnog društva, a gledamo, naravno i gospodarski segment. Želimo se kao Grad uključiti gdje god možemo jer sport nije više samo obogaćivanje slobodnog vremena, već su tu i zdravstveni, društveni i gospodarski segmenti, veoma bitni za naš grad. Ove godine s gotovo 1,5 milijuna eura podupiremo rad sporta u cjelini, a pokrenut ćemo i kapitalne inicijative vrijedne nekoliko milijuna eura – najavio je Škvarić.

Lepoglavski je gradonačelnik dodao da im je jedan od ciljeva središnji sportski teren u gradu dodatno urediti i opremiti kako bi postao centar društvenih i sportskih aktivnosti, ne samo Lepoglave, već i cijele Varaždinske županije.

a.kučić/sjever.hr
08.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.