Now Reading:
Lepoglava dobila fitness na otvorenom, Škvarić najavio dodatna ulaganja: Ovo će biti centar društvenih i sportskih aktivnosti cijele Varaždinske županije
Full Article 3 minutes read

Lepoglava dobila fitness na otvorenom, Škvarić najavio dodatna ulaganja: Ovo će biti centar društvenih i sportskih aktivnosti cijele Varaždinske županije

U Lepoglavi je u ponedjeljak otvoren fitness na otvorenom, a riječ je o projektu „Outdoor fitness u sklopu sportsko rekreacijskog centra Lepoglava“ vrijedan 300 tisuća kuna koji u 50-postotnom iznosu sufinancira Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

U sportskom je parku postavljeno 18 sprava za fitness koje će, vjeruje gradonačelnik Marijan Škvarić, koristiti svi građani Lepoglave – prije svega sportaši i rekreativci, ali i osnovnoškolci.

-Koristit će im to ne samo za obogaćivanje sportskih iskustava i stjecanje kondicije, nego vjerujem da će i zahvaljujući druženju stjecati socijalne vještine – rekao je Škvarić.

Gradonačelnik je istaknuo da su prilikom provođenja projekata za razvoj grada Lepoglave, naročito projekata koji su u okviru fondova EU, najveći problem imovinsko-pravni odnosi.
-Nažalost, u Lepoglavi imamo puno prostora koji su i zemljišta i objekti koji su u vlasništvu i suvlasništvu države i Grada Lepoglave. To nam stvara prilično problema i to svakako želimo riješiti. Dugi niz godina upućujemo zahtjeve resornom ministarstvu da cijelu tu imovinu da u vlasništvo Gradu Lepoglavi – kazao je.

Škvarić je dodao kako im je cilj u sportsko rekreacijskom centru napraviti sportski kamp za djecu i mlade te osobe s invaliditetom, stoga vjeruje da će ove godine napraviti prve konkretne korake da Grad cijeli taj prostor dobije u svoje vlasništvo
-Imamo programe kompletnog uređenja atletske staze, okoliša, nabavku novih sprava te uređenje objekta koji će služiti za tu namjenu. Vrijednost je nekoliko milijuna eura i već imamo idejni projekt i očekujemo i korištenje fondova Europske unije – istaknuo je Škvarić.

Sport je iznimno bitan dio života u Lepoglavi koja imam sedam sportskih klubova, ali i brojne rekreativce, a nemojmo zaboraviti da je 2014. godine Grad Lepoglava , kao prvi u Hrvatskoj, postao Europski grad sporta.
-Sport doživljavamo kao sredstvo koje nam pomaže u razvoju udruga, civilnog društva, a gledamo, naravno i gospodarski segment. Želimo se kao Grad uključiti gdje god možemo jer sport nije više samo obogaćivanje slobodnog vremena, već su tu i zdravstveni, društveni i gospodarski segmenti, veoma bitni za naš grad. Ove godine s gotovo 1,5 milijuna eura podupiremo rad sporta u cjelini, a pokrenut ćemo i kapitalne inicijative vrijedne nekoliko milijuna eura – najavio je Škvarić.

Lepoglavski je gradonačelnik dodao da im je jedan od ciljeva središnji sportski teren u gradu dodatno urediti i opremiti kako bi postao centar društvenih i sportskih aktivnosti, ne samo Lepoglave, već i cijele Varaždinske županije.

a.kučić/sjever.hr
08.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.