Now Reading:
Župan Koren o projektu CEKOM KKŽ: Želimo stvoriti moderno strukovno obrazovanje s krajnjim ciljem, a to je pripremiti učenike za tržište rada
Full Article 2 minutes read

Župan Koren o projektu CEKOM KKŽ: Želimo stvoriti moderno strukovno obrazovanje s krajnjim ciljem, a to je pripremiti učenike za tržište rada

U povodu obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna, u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ u Strukovnoj školi Đurđevac održana je konferencija za medije te Dan otvorenih vrata u sklopu projekta Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Događaju su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i pročelnici Darko Masnec, Melita Ivančić i Ana Mušlek te ravnateljica PORA-e Melita Birčić.

Da se u Đurđevcu događaju velike stvari po pitanju srednjeg i strukovnog obrazovanja i da to nije slučajno, istaknuo je župan Darko Koren koji pohvalio rad škole i razvojni put prema modernoj obrazovnoj paradigmi 21. stoljeća.

-Strukovna škola Đurđevac i partnerska škola na projektu CEKOM KKŽ Obrtnička škola Koprivnica pravi su primjer kako ustanove trebaju funkcionirati i razvijati se uz podršku osnivača. Ovo nije slučajno, već planski i strateški promišljeno kako bi kroz CEKOM stvorili moderno strukovno obrazovanje s krajnjim ciljem, a to je pripremiti učenike za tržište rada, osnažiti njihove kompetencije i osigurati mogućnost da temeljem svojih znanja radna mjesta potraže kod nas i na taj način pomognu u budućem razvoju društva i gospodarstva. Napravili smo veliki iskorak, zacrtali smo smjer u kojem se želimo kretati i vjerujem kako će rezultati biti itekako vidljivi – poručio je župan te zahvalio svima koji su uključeni u projekt.

Upravo je CEKOM KKŽ u koji je uloženo oko 10 milijuna eura jedan od brojnih projekata koji je sufinanciran europskim sredstvima, a kako je istaknula ravnateljica PORA-e Melita Birčić, Županija je sa svojim ustanovama do sada provela ili provodi 120 projekata u vrijednosti 170 milijuna eura, dok je PORA u 15 godina pružila stručnu pomoć u pripremi i provedbi čak 370 projekata vrijednih preko 200 milijuna eura.

sjever.hr/kckzz.hr
08.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.