Now Reading:
Župan Koren o projektu CEKOM KKŽ: Želimo stvoriti moderno strukovno obrazovanje s krajnjim ciljem, a to je pripremiti učenike za tržište rada
Full Article 2 minutes read

Župan Koren o projektu CEKOM KKŽ: Želimo stvoriti moderno strukovno obrazovanje s krajnjim ciljem, a to je pripremiti učenike za tržište rada

U povodu obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna, u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ u Strukovnoj školi Đurđevac održana je konferencija za medije te Dan otvorenih vrata u sklopu projekta Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Događaju su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i pročelnici Darko Masnec, Melita Ivančić i Ana Mušlek te ravnateljica PORA-e Melita Birčić.

Da se u Đurđevcu događaju velike stvari po pitanju srednjeg i strukovnog obrazovanja i da to nije slučajno, istaknuo je župan Darko Koren koji pohvalio rad škole i razvojni put prema modernoj obrazovnoj paradigmi 21. stoljeća.

-Strukovna škola Đurđevac i partnerska škola na projektu CEKOM KKŽ Obrtnička škola Koprivnica pravi su primjer kako ustanove trebaju funkcionirati i razvijati se uz podršku osnivača. Ovo nije slučajno, već planski i strateški promišljeno kako bi kroz CEKOM stvorili moderno strukovno obrazovanje s krajnjim ciljem, a to je pripremiti učenike za tržište rada, osnažiti njihove kompetencije i osigurati mogućnost da temeljem svojih znanja radna mjesta potraže kod nas i na taj način pomognu u budućem razvoju društva i gospodarstva. Napravili smo veliki iskorak, zacrtali smo smjer u kojem se želimo kretati i vjerujem kako će rezultati biti itekako vidljivi – poručio je župan te zahvalio svima koji su uključeni u projekt.

Upravo je CEKOM KKŽ u koji je uloženo oko 10 milijuna eura jedan od brojnih projekata koji je sufinanciran europskim sredstvima, a kako je istaknula ravnateljica PORA-e Melita Birčić, Županija je sa svojim ustanovama do sada provela ili provodi 120 projekata u vrijednosti 170 milijuna eura, dok je PORA u 15 godina pružila stručnu pomoć u pripremi i provedbi čak 370 projekata vrijednih preko 200 milijuna eura.

sjever.hr/kckzz.hr
08.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.