Now Reading:
Više od 600 sudionika na 5. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2023.
Full Article 3 minutes read

Više od 600 sudionika na 5. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2023.

Povodom Svjetskog dana kretanja Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, organizirala je u subotu 5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2023.

U Biseru Hrvatskog zagorja okupilo se više od šesto nordijskih hodača i hodača iz cijele Hrvatske, iz Zagreba, Opatije, Splita, Samobora, Belog Manastira, Knina, Križevaca, Goričana i Preloga, Strmca Remetinečkog i Varaždina.

Festival nordijskog hodanja i pješačenja otvorila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, koja je čestitala članovima Udruge Drava koji su ovu disciplinu u posljednjih nekoliko godina učinili prepoznatljivom i u našem kraju.

-Upravo je ova vrsta rekreacijskog sporta odlična aktivnost za svakoga, a prednosti nordijskog hodanja su zbilja velike – od toga da pokreće gotovo devedeset posto mišića pa sve do blagodati za naše mentalno zdravlje. Osim same tjelovježbe, našem zdravlju pridonosi i boravak na svježem zraku, ugodna šetnja s prijateljima te upoznavanje prirodnih, ali i mnogo puta turističkih atrakcija, a gdje sve to možemo napraviti bolje nego u našem prekrasnom Trakošćanu – rekla je Zagorec.

Na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja bila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije Ljubica Božić.

U Udruzi Drava zadovoljni su ponovnim odazivom velikog broja sudionika.

-U Biseru Hrvatskog zagorja okupili smo sudionike iz svih dijelova Hrvatske i to činimo iz godine u godinu. Stigli smo do petog festivala u Trakošćanu, a ove smo godine ponudili i pet različitih staza za nordijsko hodanje i pješačenje. Iako je kružna staza oko jezera zanimljiva za brojne šetače, mi smo trasirali i tri staze na suprotnoj strani zaštićenog područja kroz šumu prema Ravnoj gori te laganu stazu cestom u pravcu naselja Jamno te stazu kroz šumu do naselja Vrbanići koja se potom spušta u udolinu i do dvorca zatvarajući kružnu rutu. Staze su duljinama i zahtjevnošću bile prilagođene za sve dobne skupine sudionika i za različite razine fizičke spremnosti. A u Trakošćanu nas je poslužilo i lijepo proljetno vrijeme, idealno za rekreaciju u prirodi – kazala je predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija.

Uoči festivala u Trakošćanu je održano drugo kolo Prvenstva Hrvatske u nordijskom hodanju, u organizaciji Hrvatskog saveza nordijskog hodanja. U utrkama na 5 i 10 kilometara nastupilo je 44 natjecatelja i natjecateljica. Predsjednik HSNH-a Davorin Antonić istaknuo je da broj sudionika trakošćanskog festivala svjedoči o rastućem zanimanju za ovaj oblik rekreacije i natjecanja.

-Hvala domaćinu, Udruzi nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina na jubilarnom petom festivalu i promociji nordijskog hodanja. Hvala i svima vama koji ste došli iz svih krajeva Lijepe naše – poručio je Antonić.

sjever.hr
07.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.