Now Reading:
Varaždinska županija: Novo vodstvo Županijskog saveza poljoprivrednih udruga – izbor jednoglasan!
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija: Novo vodstvo Županijskog saveza poljoprivrednih udruga – izbor jednoglasan!

Na izbornoj skupštini Županijskog saveza poljoprivrednih udruga za predsjednicu Saveza jednoglasno je izabrana Marija Cafuk. Uz predsjednicu izabrani su i članovi Nadzornog odbora – Barbara Kefelja, Karmela Radošević i Josip Kotiščak. Funkciju tajnika Saveza u nadolazećem mandatu obavljat će Marija Herceg.

Novom vodstvu na izboru čestitala je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

-Zahvaljujem svim našim poljoprivrednicima koji su odabrali ovo izazovno zanimanje. Izuzetno smo ponosni na vas koji unatoč svim izazovima marljivo radite i kontinuirano ulažete u razvoj svoje proizvodnje. Varaždinska županija prepoznaje vaš trud i zbog toga svake godine u poljoprivredu ulažemo sve više. Tako je u veljači ove godine objavljen javni poziv našim poljoprivrednicima za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi gdje je za ulaganja u poljoprivredi u proračunu osigurano 927.871,00 eura, odnosno gotovo sedam milijuna kuna. Uz to, Varaždinska županija u svom proračunu svake godine osigurava gotovo 13.000 eura za potporu radu Saveza. Čestitam novom vodstvu i želim vam da budete potpora našim poljoprivrednicima kako bi i dalje razvijali svoju proizvodnju i na taj način svim našim sugrađanima, a i šire, osigurali najkvalitetniji proizvod na njihovu stolu – rekla je zamjenica Zagorec.

Nova predsjednica Marija Cafuk iznijela je viđenje svog mandata.

-Cijeli život bavim se problemima poljoprivrednika jer sam dijete sela. U ovome mandatu vidim se kao predsjednicu koja će se truditi čuti i riješiti probleme poljoprivrednika, prezentirati naše udruge, a s tim krećemo već u lipnju kada će se udruge poljoprivrednika imati prilike prezentirati ispred Županijske palače – rekla je Marija Cafuk.

Izbornoj skupštini prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek te dosadašnji predsjednik Saveza Saša Jerković.

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
07.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.