Now Reading:
Prijem za mlade nogometaše Varaždina, Stričak: Težite biti još bolji, brži, spretniji i uporniji od ostalih
Full Article 3 minutes read

Prijem za mlade nogometaše Varaždina, Stričak: Težite biti još bolji, brži, spretniji i uporniji od ostalih

Pionire NK Varaždina koji su osvojili prvo mjesto na 19. memorijalu vukovarskih branitelja 2023., održanog u travnju, u Županijskoj palači ugostili su župan Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Čestitavši im na osvojenom kupu posvećenom vukovarskim braniteljima, župan Stričak podsjetio je zbog čega i koliko je snažna ta veza između Vukovara i Varaždina. 

-Pretpostavljam da vam je poznato da su Vukovar uz Vukovarce najviše branili Varaždinci. Nažalost, takve su i žrtve, osim Vukovaraca, najviše je poginulo naših policajaca u samom Vukovaru, njih 26 i još pet prilikom pokušaja proboja za Vukovar.  Zbog svih tih spona Varaždin i Vukovar su gradovi prijatelji. Stoga je vaš uspjeh još značajniji. Uvijek i svugdje treba odati priznanje svima onima koji su gradili naše gradove, općine, županiju, našu domovinu. Nikada ne smijemo zaboraviti na njihove doprinose i važno je da iz toga crpite energiju, snagu i volju tako da mjesta u kojima živite učinite još boljima i kvalitetnijima. I vi ste na dobrom putu. Vi ste ti koji ćete danas-sutra voditi naš grad, županiju, državu, a sport vam pruža taj natjecateljski duh, da težite biti još bolji, brži, spretniji, uporniji od ostalih – poručio im je župan Stričak.

Mladi nogometaši Varaždina pod vodstvom trenera Josipa Gavranovića u finalu su pobijedili Goricu nakon jedanaesterca rezultatom 3:1. U polufinalu su svladali Hajduk 2:1, dok su u grupi ostvarili tri pobjede; protiv Rijeke 2:1 Šibenika 4:2 i Selekcije Kanade i Amerika 1-0. Iz redova Varaždina su i ponajbolji pobjednici turnira. Tako je najbolji igrač turnira bio Antonio Debelec, dok je najboljim vratarem proglašen Bartol Tuđan.

-Bilo je neprocjenjivo s ovako talentiranom generacijom ići iz utakmice u utakmicu, ne izgubivši od nikoga na ovako jakom turniru. Njihov uspjeh sve nas čini sretnima, od nas u klubu, do vodstva, trenera, njihovih roditelja, obitelji, pa sve do branitelja. Nadam se da će biti još ovakvih rezultata na ponos svih nas – istaknuo je, između ostalog, trener Josip Gavranović.

Voditelj Nogometne akademije NK Damir Jagačić župana je upoznao s radom akademije.

-U Akademiji imamo 250 igrača o kojima brine 19 osoba, od trenera, fizioterapeuta do liječnika i drugih. Zadnjih nekoliko godina mladi igrači postižu odlične rezultate. Trenutno tako juniori, kadeti i pioniri drže gornju trećinu tablice, peto ili šesto mjesto. Prije nekoliko godina potpisani su i prvi profesionalni ugovori s NK Varaždinom, što je znak da nogometna škola dobro i stručno radi te da se NK Varaždin u budućnosti može osloniti na kadar iz svoje akademije – rekao je Jagačić.

Predsjednik NK Varaždina Dražen Vitez naglasio je kako je pobjeda mladih sportaša velika simbolika.

-Naši mladi Varaždinci, 14-godišnjaci, na jednom od najprestižnijih turnira, u tišini i skromni kakvi jesu, osvojili su gotovo sve što se dalo osvojiti. Kroz bavljenje sportom, ta djeca ne samo da uče kako pobijediti, već i kako izgubiti. Tako će jednog dana bit odgovorni ljudi potrebni našem društvu. Ovdje je riječ o jako dobroj generaciji koja iduće godine kreće s utakmicama u HNL s najjačim klubovima u Hrvatskoj u svojoj kategoriji. Nadam se da će i dalje s toliko truda i volje nizati uspješne rezultate – zaključio je Vitez.

sjever.hr
07.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.