Now Reading:
Brzi i učinkoviti: 50 godina DVD-a Petrovsko
Full Article 2 minutes read

Brzi i učinkoviti: 50 godina DVD-a Petrovsko

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek prisustvovala je svečanoj sjednici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovsko u sklopu obilježavanja 50 godina DVD-a Petrovsko.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovsko osnovano je 2. rujna 1973. godine, a DVD Petrovsko je u sklopu obilježavanja svoje 50. obljetnice izdao i monografiju pod nazivom „Brzo i učinkovito“.

Predsjednik DVD-a Petrovsko Željko Presečki istaknuo je kako su brojni članovi DVD-a u proteklih pedeset godina ugradili dio svog života, volje i želje za pomoć ljudima u potrebi te da su zajedničkim snagama obogatili društvo i čitavu zajednicu. Među okupljenima na svečanoj sjednici bili su i neki od prvih entuzijasta koji su tad osnovali Društvo: Edo Presečki, Vladimir Koren i Milan Hršak, dok su se Dominik Presečki, Milan Ilić, Vjekoslav Hršak i Dragutin Bolfek ispričali zbog zdravstvenih razloga.

Zamjenica župana Petek je ovu veliku obljetnicu čestitala svim sadašnjim i bivšim članicama i članovima DVD-a Petrovsko te uz osobne zahvale za očuvanje tradicije, humanosti i plemenitosti, predsjedniku Željku Presečkom uručila zahvalnicu, koju je župan Željko Kolar uručio DVD-u za 50 godina časnog i uspješnog rada, zaštite imovine i ljudi.

BRZO i UČINKOVITO

DVD Petrovsko je u sklopu obilježavanja svoje 50. obljetnice izdao i monografiju pod nazivom „Brzo i učinkovito“. Autor Dragutin Kozina je na 184 stranica, kroz tekst, dokumente i fotografije iznio povijest DVD-a od osnivanja sve do današnjih dana, a ujedno je objedinjen sveobuhvatni život ovog kraja. Na svečanoj je sjednici prikazan i prigodni filmski uradak uradak koji je nastao u suradnji s mladom udrugom Bespilotni sustavi u kriznim situacijama u kojem su svi prisutni mogli vidjeti kratki pregled djelatnosti ovog društva.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovsko 50. godišnjicu svog osnivanja obilježava tijekom čitave godine organizacijom i sudjelovanjem u raznim događanjima – od dana otvorenih vrata za djecu, preko operativnih vatrogasnih i javnih taktičkih vježbi sve do aktivnosti u radu s djecom i mladima.

Na svečanosti su dodijeljena brojna vatrogasna priznanja, a više o samom događaju možete pronaći klikom na link.

Foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
07.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.