Now Reading:
Mladi prijatelji knjige iz Međimurja na međunarodnom natjecanju čitanjem se izdigli do zvijezda! Prijem održao i župan Posavec
Full Article 2 minutes read

Mladi prijatelji knjige iz Međimurja na međunarodnom natjecanju čitanjem se izdigli do zvijezda! Prijem održao i župan Posavec

U Srednjoj školi Čakovec, II. Osnovnoj školi Čakovec, te Graditeljskoj školi i sportskoj dvorani, održano je međunarodno natjecanje Čitanjem do zvijezda u organizaciji međimurskog Knjižničarskog društva, održano u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije, koje je okupilo najuspješnije učenike s nižih razina natjecanja.

Riječ je o Nacionalnom projektu u sklopu kojeg se, osim popularizacije knjige među mladima, vrednuje znanje i potiče kreativnost.

Natjecatelje, mentore i organizatore pozdravio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec poručivši mladima da ga veseli što među učenicima vidi veliki broj prijatelja knjige.

-Svi znamo koliko knjiga oplemenjuje čovjeka i zato joj budite prijatelji. Organizatorima čestitam na izvrsno priređenom natjecanju, a mladim čitačima želim još mnogo lijepih knjiga u iskustvu i uspjeh na ovom i budućim natjecanjima – rekao je Grivec.

Natjecateljima i uzvanicima obratio se i Dražen Ružić, voditelj projekta i voditelj županijskog Stručnog vijeća školskih knjižničara.

-Godine 2009. započeli smo ovaj naš put ka zvijezdama. Tada smo vjerovali, a danas smo sigurni da je taj put dobar jer vodi do srca naših učenika i stvara nove prijatelje knjiga – rekao je Ružić.

U Županiji je prije natjecanja priređen prijem za mentore mladih natjecatelja koje su primili župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec.

U poslijepodnevnim satima sveučilišni profesor i književnik iz Čakovca Krunoslav Mikulan družio se s natjecateljima na prigodnom književnom susretu.

sjever.hr/medimurska-zupanija.hr
06.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.