Now Reading:
Investicije vrijedne više od pola milijuna eura u Pregradi! Župan Kolar:U kontinuitetu nastavljamo na sanaciji klizišta i modernizaciji naših cesta
Full Article 2 minutes read

Investicije vrijedne više od pola milijuna eura u Pregradi! Župan Kolar:U kontinuitetu nastavljamo na sanaciji klizišta i modernizaciji naših cesta

Županijska uprava za ceste na području Grada Pregrade upravlja s nešto više od 38 kilometara županijskih i lokalnih cesta koji ovisno o svom intenzitetu i vremenu izgradnje imaju određene stupnjeve oštećenja pa samim time zahtijevaju obnovu u narednom vremenu.

Prilikom obilaska cesta i najave novih sanacija, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je dvije stvari.

-Kao prvo, dokazuju koliko smo bili spremni što se tiče dokumentacije i koliko smo u našem programu i planu imali predviđeno investicija na području Grada Pregrade. S druge se strane vidi koliki je problem klizišta, a onda i dotrajalosti asfalta na pojedinim lokalnim i županijskim cestama na području Pregrade – izjavio je župan.

Župan Kolar naglasio je i kako Pregrada ima najveću kilometražu nerazvrstanih cesta, ali imaju i pojedinačni najveći broj klizišta na tim cestama.

-Nakon ovog investicijskog ciklusa i nakon kredita kojeg uzimamo preko HBOR-a, morat će se vidjeti rezultat toliko velike uložene količine novca u sanaciju klizišta i asfaltiranje cesta, što na gradskim, što na županijskim cestama – rekao je Kolar i za kraj dodao:

-Nakon 30. lipnja strojevi na području Krapinsko-zagorske županije neće stati, nego u kontinuitetu nastavljamo na sanaciji klizišta i modernizaciji naših cesta.-

O planovima na sanaciji četiri županijske ceste na području Grada Pregrade, govorio je Stjepan Sirovec, ravnatelj ŽUC-a, objasnivši kako su ti radovi podijeljeni u dvije grupe radova.

-Jedni se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije, a radi se o dvije županijske ceste. Druga grupa radova se financira iz našeg redovnog programa, odnosno u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj – rekao je Sirovec.

Vrijednost radova koji se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije iznosi nešto više od 335 tisuća eura, dok vrijednost radova koji se financiraju u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj iznosi nešto više od 250 tisuća eura.

-Važno je napomenuti da se ti radovi, koji idu iz našeg programa, planiraju u drugoj polovici ove godine, s mogućnošću realizacije određenih cesta početkom sljedeće godine iz razloga što je prioritet završiti radove koji se odvijaju kroz Fond solidarnosti – zaključio je Sirovec.

md/sjever.hr
05.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.