Now Reading:
Investicije vrijedne više od pola milijuna eura u Pregradi! Župan Kolar:U kontinuitetu nastavljamo na sanaciji klizišta i modernizaciji naših cesta
Full Article 2 minutes read

Investicije vrijedne više od pola milijuna eura u Pregradi! Župan Kolar:U kontinuitetu nastavljamo na sanaciji klizišta i modernizaciji naših cesta

Županijska uprava za ceste na području Grada Pregrade upravlja s nešto više od 38 kilometara županijskih i lokalnih cesta koji ovisno o svom intenzitetu i vremenu izgradnje imaju određene stupnjeve oštećenja pa samim time zahtijevaju obnovu u narednom vremenu.

Prilikom obilaska cesta i najave novih sanacija, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je dvije stvari.

-Kao prvo, dokazuju koliko smo bili spremni što se tiče dokumentacije i koliko smo u našem programu i planu imali predviđeno investicija na području Grada Pregrade. S druge se strane vidi koliki je problem klizišta, a onda i dotrajalosti asfalta na pojedinim lokalnim i županijskim cestama na području Pregrade – izjavio je župan.

Župan Kolar naglasio je i kako Pregrada ima najveću kilometražu nerazvrstanih cesta, ali imaju i pojedinačni najveći broj klizišta na tim cestama.

-Nakon ovog investicijskog ciklusa i nakon kredita kojeg uzimamo preko HBOR-a, morat će se vidjeti rezultat toliko velike uložene količine novca u sanaciju klizišta i asfaltiranje cesta, što na gradskim, što na županijskim cestama – rekao je Kolar i za kraj dodao:

-Nakon 30. lipnja strojevi na području Krapinsko-zagorske županije neće stati, nego u kontinuitetu nastavljamo na sanaciji klizišta i modernizaciji naših cesta.-

O planovima na sanaciji četiri županijske ceste na području Grada Pregrade, govorio je Stjepan Sirovec, ravnatelj ŽUC-a, objasnivši kako su ti radovi podijeljeni u dvije grupe radova.

-Jedni se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije, a radi se o dvije županijske ceste. Druga grupa radova se financira iz našeg redovnog programa, odnosno u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj – rekao je Sirovec.

Vrijednost radova koji se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije iznosi nešto više od 335 tisuća eura, dok vrijednost radova koji se financiraju u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj iznosi nešto više od 250 tisuća eura.

-Važno je napomenuti da se ti radovi, koji idu iz našeg programa, planiraju u drugoj polovici ove godine, s mogućnošću realizacije određenih cesta početkom sljedeće godine iz razloga što je prioritet završiti radove koji se odvijaju kroz Fond solidarnosti – zaključio je Sirovec.

md/sjever.hr
05.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.