Now Reading:
DOSTA JE! I u Varaždinskim Toplicama prosvjed medicinskih sestara: Bez nas zdravstveni sustav ne može funkcionirati
Full Article 2 minutes read

DOSTA JE! I u Varaždinskim Toplicama prosvjed medicinskih sestara: Bez nas zdravstveni sustav ne može funkcionirati

Medicinske sestre, tehničari, ali i nezdravstveno osoblje okupili su se u petak ispred zgrade Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo trenutnim uvjetima rada, statusom i plaćama.

Na tihom su prosvjedu upozorili kako zdravstveni sustav bez njih ne može funkcionirati te kako od minimalca koliko sada dobivaju ne mogu živjeti.

Draženko Vuk, sindikalni povjerenik podružnice Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske u topličkoj Specijalnoj bolnici objasnio je kako ovim tihim prosvjedom žele skrenuti pažnju na svoje uvjete rada, status i plaće. Traže povećanje koeficijenata za 10 posto, odnosno da budu izjednačeni s koeficijentima liječnika.

Upozoravaju da je sustav pred raspadom, a ono što ga može spasiti je udovoljavanje njihovim zahtjevima.

– Jer mnoge kadrove, pogotovo nezdravstvene više ne možemo dobiti u sustav za tu plaću, od kuhara, konobara, pralje, spremačice, vozača pacijenata, onih koji rade u vešeraju. Svima onima koji su na minimalnim plaćama, to je sve minimalac, ništa ne znači povećanje od 2, 3 posto jer su i dalje u sustavu minimalca. Jedino što se smanjuje je ono što poslodavac mora doplatiti, pa poslodavac manje plati, ali radnik i dalje dobiva minimalac. To ljudima ništa ne znači. Dakle, minimalno 10 posto tražimo za sve – rekao je Vuk.

Naglasio je kako su glavno nezadovoljstvo upravo plaće te se na njih odnosi njihov prvi i osnovni zahtjev.

– Naravno da bismo mi bili sretni da u sustav dobijemo novu radnu snagu jer ova stara je premorena, po bolovanjima, iscrpljena, blijedih lica. To je povezano sa sustavom plaća – dodao je Vuk.

tklopotan / www.sjever.hr
05.05.2023

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.