Now Reading:
U JVP Čakovec obilježen Međunarodni dan vatrogasaca! Posavec: Vi ne samo da gasite požar, već razvijate zajednicu
Full Article 3 minutes read

U JVP Čakovec obilježen Međunarodni dan vatrogasaca! Posavec: Vi ne samo da gasite požar, već razvijate zajednicu

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Čakovec u prisustvu zaposlenika, umirovljenika te uzvanika, obilježeno Florijanovo – blagdan zaštitnika vatrogasaca, sv. Florijana. Vatrogasci diljem zemlje 4. svibnja slave svoj dan, Međunarodni dan vatrogasaca, a ujedno i svibanj kao mjesec zaštite od požara.

Među uzvanicima bili su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana te ujedno načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec sa suradnicima, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, predstavnici Vatrogasnog vijeća JVP Čakovec, Vatrogasne zajednice Međimurske županije, PU međimurske, Županijske bolnice Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, ravnateljstva civilne zaštite Službe civilne zaštite Čakovec, načelnici općina, podupiratelji te prijatelji vatrogastva, uz zaposlenike i umirovljene djelatnike JVP Čakovec.

Vatrogascima je njihov dan čestitao župan Posavec koji je iskoristio priliku da se još jednom prisjeti te čestita JVP Čakovec na velikom uspjehu u 2022. godini, osvojenom 1. mjestu na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju, ali pritom i Malom Mihaljevcu, Palinovcu i Sportskoj vatrogasnoj udruzi u Žiškovcu, na sudjelovanju na najvećem natjecanju u vatrogastvu.

-Mislim da svi redom morate biti ponosni na sebe s obzirom na sve postignute rezultate, angažman i aktivnosti koje imate te provodite. Uz uspješnu obostranu suradnju, u Međimurskoj županiji imamo snažnu želju i htijenje pokazati koliko nam je vatrogastvo bitno za razvoj zajednice. Vi ne samo da gasite požar, već razvijate zajednicu kroz niz manifestacija, aktivnosti i doprinosa, i to u svih naših 132 naselja, 22 općine i 3 grada – rekao je župan Posavec.

Poruku podrške i zahvale svim vatrogascima i djelatnicima u vatrogastvu uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca.

-Svojim svakodnevnim radom i djelovanjem slijedite plemenite ideale koje je živio i za koje se borio vaš zaštitnik sv. Florijan. Sve što radite, radite s plemenitim ciljem zaštite ljudskih života i naše imovine, na čemu vam u svakoj prilici treba čestitati. Želim vam što manje intervencija i izlaganja opasnostima koje donosi vaš posao, te puno sreće u radu – zaključio je Varga i zahvalio svima koji obavljaju posao u zaštiti i spašavanju.

O plemenitoj i časnoj službi međimurskih vatrogasaca, kao i o najvažnijem datumu vatrogastva, u govoru se osvrnuo Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP Čakovec.

-U sv. Florijanu vatrogasci su prepoznali uzor dobrote, hrabrosti, nesebičnosti i solidarnosti. Florijan je bio hrabar čovjek, a takvi su i naši vatrogasci, hrabri i odvažni ljudi koji ne štede ni vlastiti život – naglasio je zapovjednik ponosan na one koji nesebično čuvaju svoje sugrađane i imovinu od požara i drugih elementarnih nepogoda.

Mjesec vatrogastva će se nakon svečanosti u Čakovcu, osim redovnog obavljanja posla, obilježiti nizom aktivnosti koje će provoditi vatrogasci Međimurja te JVP Čakovec. Tako su najavljena upozoravanja na nepravilnosti u preventivi, uređenja vatrogasnih objekata, okoliša, vozila i opreme, susreti svih kategorija vatrogasaca, provođenje svečanosti i susreta uz temu trenutnog stanja vatrogastva, posjeti starijim i nemoćnim kolegama vatrogascima, ukazivanje na uzroke i izvore nastajanja i izbijanja požara te posljedice vatrene stihije kroz letke i plakate, preventivni pregledi domaćinstava, ustanova i sl., rad s djecom i ustanovama u odgoju, provođenje taktičko – pokaznih vježbi i drugo.

Foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
04.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.