Now Reading:
Župan Kolar uputio poziv zagorskim osnovnim školama: “Uključite se u program cjelodnevne škole koji se provodi u većini razvijenih zemalja”
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar uputio poziv zagorskim osnovnim školama: “Uključite se u program cjelodnevne škole koji se provodi u većini razvijenih zemalja”

Zbog izmjena i dopuna Eksperimentalnog programa “Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja”, Ministarstvo znanosti i obrazovanja produljilo je rok za prijavu na javni poziv do 5. svibnja ove godine. Predmet Javnog poziva je odabir najmanje 50 osnovnih škola koje će sudjelovati u svim predviđenim aktivnostima provedbe Eksperimentalnog programa u trajanju od četiri školske godine s početkom primjene od šk. god. 2023./2024.

Među osnovnim školama kojima je osnivač Krapinsko – zagorska županija vrlo je malo zainteresiranih za prijavu na javni poziv, iako neke od njih zadovoljavaju sve uvjete, a potvrdio je to i sam krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Nakon Izmjena i dopuna, mišljenja smo kako ne postoji niti jedan opravdani razlog da se škole, koje ispunjavaju uvjete javnog poziva, na isti ne jave. Svjesni smo da Program cjelodnevne škole nosi niz izazova, ali isto tako vjerujemo da će se manjkavosti programa, ako i postoje, tijekom provedbe ispraviti. Naš stav kao osnivača je da je cjelodnevna škola budućnost, prije svega jer sva djeca ovakvom organizacijom nastave, imaju jednake šanse razviti sve svoje potencijale. U prilog tome govori i činjenica da velika većina svih razvijenih zapadnoeuropskih zemalja već ima implementiran ovaj sustav – rekao je župan Kolar te zaključio kako je preporuka Županije kao osnivača da se sve škole koje ispunjavaju uvjete javnog poziva trebaju prijaviti za eksperimentalno provođenje programa cjelodnevne škole.

Dodajmo kako prijavu na javni poziv mogu podnijeti škole koje rade u jednoj smjeni, škole koje tijekom javnog poziva ne rade u jednoj smjeni, ali pruže vjerodostojne dokaze o ispunjavanju svih uvjeta za jednosmjenski rad te škole koje rade u jednoj smjeni u koju je uključena najmanje polovica učenika škole te će sve vrijeme Eksperimentalnog programa raditi u jednoj smjeni.

www.sjever.hr
03.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.