Now Reading:
Varaždin: Tri nove prijave protiv Filipa Mihalića – tragovi polako nestaju?
Full Article 2 minutes read

Varaždin: Tri nove prijave protiv Filipa Mihalića – tragovi polako nestaju?

Kako piše portal 24 sata, gotovo 75 dana zagrebačka policija raspolaže informacijom da je Filip Mihalić sa svojom tvrtkom Buryen i onom internetskom koja nije registrirana pod nazivom BMedical član jedne kriminalne organizacije koja u Istanbulu u Turskoj uz lažnu dokumentaciju krivotvori brze antigenske testove na koronu pod nazivom Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test Card kineske tvrtke Xiamen Boson Biotech Co, Ltd, koji su preplavili tržište Hrvatske i šire.

Novinari Hajrudin Merdanović, Emirat Asipi i Denis Mahmutović pišu da iz policije javno poručuju da se policija intenzivno bavi sa slučajem u koji je uključen i Interpol.

Ministarstvo zdravstva negira poslovanje s Buryenom iako je iz državne blagajne na poziciji tog ministarstva vidljiv trag novčanih transakcija koji se vješto premošćuje tvrdnjom iz koje se iščitava kako, primjerice, KBC “Fran Mihaljević” nije njihova sastavnica.

Dva tjedna nakon što je policija u rukama imala informaciju da varaždinska tvrtka Buryen “mulja” s lažnim brzim antigenskim testovima na koronu, Filip je ispraznio jedno od skladišta s testovima u Varaždinu, pišu 24 sata uz tvrdnju da su brojni tragovi nestali ili nestaju.

Portal 24 sata piše i da se na sve načine nastoji omesti istragu spram Filipa ili je okrenuti u drugom smjeru što, pišu, pokazuje i njihovo najnovije neslužbeno saznanje da je 13. travnja ove godine protiv Filipa Mihalića varaždinskoj policiji podnesena kaznena prijava za kaznena djela nametljivog ponašanja, prijetnje i sprečavanje dokazivanja.

sjever.hr/24sata.hr
03.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.