Now Reading:
Stadion u Donjem Kraljevcu ponovo je bio svjetski centar motociklističkog sporta
Full Article 2 minutes read

Stadion u Donjem Kraljevcu ponovo je bio svjetski centar motociklističkog sporta

Speedway Grand Prix of Croatia bila je dio bogatog programskog sadržaja Dana Međimurske županije.

Održano je novo izdanje velike speedway utrke koju je s tribina uživo pratilo više od 7000 gledatelja, a putem malih ekrana utrku je u 56 zemalja pratilo čak 10 milijuna gledatelja na svim kontinentima.

Darija Pavlic, direktorica utrke Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia, ujedno predstavnica FIM-a Svjetske motociklističke federacije, već je u najavi događaja istaknula da su smještajni kapaciteti od Međimurja sve do Koprivnice popunjeni mjesecima prije spektakla. Njezin otac Zvonimir Pavlic i brat Jurica, iskusni šampioni speedwaya, vodili su brigu o pripremi i sigurnosti staze, na kojoj je i ove godine briljirao vozač Bartosz Zmarzlik te osvojio prvu Veliku nagradu u ovoj sezoni, devetnaesta je ovo njegova GP pobjeda i druga zaredom u Hrvatskoj.

Viceprvak je Robert Lambert, a treći Fredrik Lindgrena. Ljubitelji speedwaya sada „sele“ u Poljsku, gdje se iduća utrka sezone vozi 13. svibnja.

Organizatori su još jednom pokazali da Hrvatska i Međimurje pripadaju samom svjetskom vrhu u pripremi svega potrebnoga za vrhunsko sportsko događanje. Tomu svjedoči i podatak da mnogi vozači izdvajaju upravo stadion Milenium kao omiljenu stazu, izrazito tehničku i praktičnu.

FOTO: Marko Kiš – preuzeto s medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.