Now Reading:
Odavanjem počasti poginulim i nestalim braniteljima iz Međimurja obilježena 28. obljetnica vojne akcije “Bljesak”
Full Article 1 minutes read

Odavanjem počasti poginulim i nestalim braniteljima iz Međimurja obilježena 28. obljetnica vojne akcije “Bljesak”

Tribinom u čakovečkoj zgradi Scheier u organizaciji Udruge veterana 34. inženjerijske bojne te odavanjem počasti braniteljima kod spomenika u Perivoju Zrinskih obilježena je godišnjica vojno – redarstvene akcije Bljesak

Vijenac podno Spomen – obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata pritom su položili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, a svijeće su zapalili i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat, izaslanstva 34. gardijske brigade “Tigrovi”, članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, kao i predstavnici braniteljskih udruga s područja Međimurske županije.

U akciji Bljesak, prije 28 godina, u manje od 32 sata oslobođeno je više od 500 četvornih kilometra tada okupirane zapadne Slavonije, a u Vojno – redarstvenoj akciji „Bljesak“ sudjelovali su pripadnici temeljne policije PU međimurske te 34. inženjerijske bojne iz Čakovca, kao i Specijalne jedinice PU varaždinske „Rode“.

Molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelje predvodio je gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Grubišić.

Foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.