Now Reading:
Grad Novi Marof nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu – počeli radovi na sanaciji oborinske odvodnje u Podevčevu vrijedni 75 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Grad Novi Marof nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu – počeli radovi na sanaciji oborinske odvodnje u Podevčevu vrijedni 75 tisuća eura

Grad Novi Marof ulaže značajna sredstva u komunalnu infrastrukturu i podizanje njezine kvalitete. Tako su ovih dana počeli radovi na sanaciji oborinske odvodnje u naselju Podevčevo, nakon što je prethodno potpisan ugovor o izvođenju radova vrijedan 75 tisuća eura.

Njega su potpisali novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i Marinko Hođa, direktor tvrtke Novokom. Radovima će se, pojasnio je gradonačelnik Jenkač, značajno podići razina komunalne opremljenosti naselja te riješiti problematika oborinske odvodnje.

– Nakon sanacije oborinske odvodnje u nekoliko naših naselja, nastavljamo s daljnjim ulaganjima u podizanje kvalitete komunalne infrastrukture na čitavom našem području. Grad Novi Marof svake godine u svom proračunu osigurava značajna sredstva za komunalnu infrastrukturu jer nam je cilj da svi naši stanovnici imaju jednake uvjete za život – rekao je Jenkač.

Riječ je o radovima na zacjevljenju cestovnog jarka uz nerazvrstanu cestu NC 1-100 u naselju Podevčevo. Ugradnjom betonskih odvodnih cijevi u jarak omogućit će se i proširenje kolnika nerazvrstane ceste, a one će se spojiti u postojeći propust kod raskrižja sa županijskom cestom ŽC 2050.

-Nakon realizacije ovih radova, u Podevčevu ćemo imati funkcionalan sustav oborinske odvodnje što će, osim podizanja kvalitete komunalne infrastrukture, doprinijeti i većoj prometnoj sigurnosti na ovoj nerazvrstanoj cesti, kao i sigurnosti mještana – dodao je gradonačelnik Jenkač.

Radovi na sanaciji oborinske odvodnje trebali bi završiti do kraja lipnja.

www.sjever.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.