Now Reading:
Aktivno Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije; najavljen Festival žena iz ruralnih područja
Full Article 1 minutes read

Aktivno Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije; najavljen Festival žena iz ruralnih područja

Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić je na 12. sjednici prezentirala rad Povjerenstva u 2022. godini te je Izvješće o radu jednoglasno prihvaćeno.

Također je izvijestila o tijeku aktivnosti u pripremi Festivala žena iz ruralnih područja, koji će se održati 1. srpnja u sportskoj dvorani u Kalinovcu. Do sada se prijavilo 16 žena s područja cijele županije te se očekuje mnoštvo različitosti i posebnosti u osobnoj i izložbenoj prezentaciji svih sudionica. Očekuje se i veliki interes posjetitelja s područja županije, cijele Hrvatske pa i iz inozemstva. Festival će se održati pod visokim pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić.

Kao poveznicu svojega rada u saborskom Odboru za ravnopravnost spolova, predsjednica je prezentirala inicijativu grupe profesorica s Pravnog fakulteta u Zagrebu, koja će biti upućena u Hrvatski sabor na usvajanje, a radi se o Rezoluciji o položaju i pravima starijih osoba. To je izuzetno važan dokument, čije usvajanje će uvelike doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu s potrebnom zaštitom dostojanstva starijih osoba.

sjever.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.