Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Vrijeme će danas ići na ruku onima koji su Praznik rada odlučili provesti na otvorenom
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Vrijeme će danas ići na ruku onima koji su Praznik rada odlučili provesti na otvorenom

Prema najavama prognostičara Državnog hidrometeorološkog zavoda današnje vrijeme ići će na ruku svima onima koji su Praznik rada odlučili provesti na otvorenom.

Naime, očekuje se umjereno i pretežno oblačno s najviše sunčanih razdoblja na istoku. Mjestimične kiše i pljuskova bit će uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega u drugom dijelu dana, navečer i u noći ponegdje obilnijih. Vjetar na kopnu slab i umjeren, većinom istočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, navečer u Dalmaciji lokalno s olujnim udarima, a u prvom dijelu dana podno Velebita bura.

Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, u gorju malo niža, na moru od 13 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21 °C.

Atmosfera iznad naših krajeva neće biti sasvim stabilna pa će biometeorološke prilike u većini krajeva biti slične kao i prethodnog dana. Sunčana razdoblja i ugodne dnevne temperature povoljno će utjecati na raspoloženje meteoropata i kroničnih bolesnika čije uobičajene zdravstvene tegobe neće biti pod značajnijim vremenskim utjecajem. Manje tegobe mogu se javiti u drugom dijelu dana kod osjetljivijih meteoropata.

www.sjever.hr/DHMZ
01.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.