Now Reading:
Praznik rada na Grebengradu okupio brojne građane, gradonačelnik Jenkač poručio: Svima nam u fokusu treba biti rast standarda, odnosno radničkih plaća
Full Article 2 minutes read

Praznik rada na Grebengradu okupio brojne građane, gradonačelnik Jenkač poručio: Svima nam u fokusu treba biti rast standarda, odnosno radničkih plaća

Grad Novi Marof i ove je godine u suradnji s Planinarskim društvom Grebengrad i gradskom Turističkom zajednicom organizirao proslavu Međunarodnog praznika rada na Grebengradu, kao i obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ s Udrugom specijalne policije PU varaždinske „Roda“, dok je na Šejanu tradicionalno druženje organizirao novomarofski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Proslava Praznika rada na Grebengradu jedna je od najmasovnijih u Varaždinskoj županiji, što i ne čudi, budući da je odličan spoj rekreacije, izleta u prirodu te zabave i druženja, a proslavi se, kao i ranijih godina, pridružio i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.
-Drago mi je da su se i ovoga puta ovdje okupili brojni građani, što je dokaz da proslavu organiziramo na pravi način. Posjetitelji imaju priliku uživati ne samo u odličnom besplatnom grahu, već i u prekrasnoj prirodi, a opet smo im omogućili i da bolje upoznaju našu utvrdu Grebengrad i o njoj mnogo toga nauče – rekao je Jenkač.

Uputivši građanima čestitku povodom Međunarodnog praznika rada, gradonačelnik je naglasio da su u posljednjih nekoliko godina u Novom Marofu vidljivi pozitivni trendovi smanjenja nezaposlenosti.

-Veseli me što se, unatoč svim nedaćama i izazovima s kojima smo bili suočeni, otvaraju nova radna mjesta, otvarat će se i dalje jer i ovaj dio naše županije postaje sve zanimljiviji investitorima, a to je rezultat naših napora da im stvorimo što bolje uvjete za poslovanje. Ono što nam svima u Hrvatskoj treba biti u fokusu je rast standarda, odnosno primanja naših radnika, no siguran sam da će uskoro i na tom području doći do značajnih promjena, što je najavio i ministar financija Marko Primorac. Oni koji rade, privređuju, trebaju biti i adekvatno nagrađeni. Naša Vlada i mi saborski zastupnici, težimo upravo tome, stoga s nestrpljenjem očekujemo u sabornici prijedlog o dodatnom rasterećenju plaća – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Uz proslavu na Grebengradu, Turistička zajednica Grada Novog Marofa organizirala je stručni obilazak utvrde Grebengrad, a magistar arheologije Karlo Ivanek zainteresiranima je ispričao priču o nastanku jedne od najvećih utvrda sjeverozapadne Hrvatske te niz zanimljivosti vezanih uz utvrdu.

sjever.hr
01.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.