Now Reading:
Praznik rada na Grebengradu okupio brojne građane, gradonačelnik Jenkač poručio: Svima nam u fokusu treba biti rast standarda, odnosno radničkih plaća
Full Article 2 minutes read

Praznik rada na Grebengradu okupio brojne građane, gradonačelnik Jenkač poručio: Svima nam u fokusu treba biti rast standarda, odnosno radničkih plaća

Grad Novi Marof i ove je godine u suradnji s Planinarskim društvom Grebengrad i gradskom Turističkom zajednicom organizirao proslavu Međunarodnog praznika rada na Grebengradu, kao i obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ s Udrugom specijalne policije PU varaždinske „Roda“, dok je na Šejanu tradicionalno druženje organizirao novomarofski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Proslava Praznika rada na Grebengradu jedna je od najmasovnijih u Varaždinskoj županiji, što i ne čudi, budući da je odličan spoj rekreacije, izleta u prirodu te zabave i druženja, a proslavi se, kao i ranijih godina, pridružio i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.
-Drago mi je da su se i ovoga puta ovdje okupili brojni građani, što je dokaz da proslavu organiziramo na pravi način. Posjetitelji imaju priliku uživati ne samo u odličnom besplatnom grahu, već i u prekrasnoj prirodi, a opet smo im omogućili i da bolje upoznaju našu utvrdu Grebengrad i o njoj mnogo toga nauče – rekao je Jenkač.

Uputivši građanima čestitku povodom Međunarodnog praznika rada, gradonačelnik je naglasio da su u posljednjih nekoliko godina u Novom Marofu vidljivi pozitivni trendovi smanjenja nezaposlenosti.

-Veseli me što se, unatoč svim nedaćama i izazovima s kojima smo bili suočeni, otvaraju nova radna mjesta, otvarat će se i dalje jer i ovaj dio naše županije postaje sve zanimljiviji investitorima, a to je rezultat naših napora da im stvorimo što bolje uvjete za poslovanje. Ono što nam svima u Hrvatskoj treba biti u fokusu je rast standarda, odnosno primanja naših radnika, no siguran sam da će uskoro i na tom području doći do značajnih promjena, što je najavio i ministar financija Marko Primorac. Oni koji rade, privređuju, trebaju biti i adekvatno nagrađeni. Naša Vlada i mi saborski zastupnici, težimo upravo tome, stoga s nestrpljenjem očekujemo u sabornici prijedlog o dodatnom rasterećenju plaća – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Uz proslavu na Grebengradu, Turistička zajednica Grada Novog Marofa organizirala je stručni obilazak utvrde Grebengrad, a magistar arheologije Karlo Ivanek zainteresiranima je ispričao priču o nastanku jedne od najvećih utvrda sjeverozapadne Hrvatske te niz zanimljivosti vezanih uz utvrdu.

sjever.hr
01.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.