Now Reading:
Župan Koren na otvorenju Dana Pokreta fokolara – slavi se 30. obljetnica njihovog plodonosnog rada
Full Article 2 minutes read

Župan Koren na otvorenju Dana Pokreta fokolara – slavi se 30. obljetnica njihovog plodonosnog rada

U Križevcima su u subotu otvoreni Dani Pokreta fokolara, a prigodnoj svečanosti prisustvovao je i koprivničko – križevački župan Darko Koren. Naime, u središtu Mariapoli Faro u Križevcima obilježava se 30 godina stalne prisutnosti Pokreta fokolara u gradu Križevcima, u prostorima Centra Faro i Grkokatoličke eparhije.

Uvodno se prisutnima obratio križevački vladika, mons. Milan Stipić čestitavši svim članovima Pokreta fokolara – Djela Marijina, koji su djelovali ili djeluju u Križevcima.

– Proslavljamo tridesetu obljetnicu rada i plodonosnog truda Pokreta fokolara na ovome prostoru. Naš zajednički put bio je već desetljećima utrt. Stvorili smo jedno zajedništvo i sad u ovo vrijeme, zadnje četiri godine kako upravljam križevačkom eparhijom, radimo puno zajedničkih i lijepih projekata – rekao je Stipić.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Mario Rajn naglasivši kako Križevci svjedoče i više od puna tri desetljeća jednom zajedništvu sugrađana, dobroti i volonterizmu.

Župan Koren je pak u svom obraćanju opisao svoj susret s Pokretom fokolara.

– U početku, davne 1993. godine svi su pitali o kakvom je pokretu riječ. Danas su dobro poznati široj javnosti. Zaista vam od srca čestitam ovu obljetnicu i pozdravljam sve vas, sve članove Pokreta fokolara i sve vas koji upravljate ovom zajednicom i koji doprinosite njezinom radu i životu – kazao je župan Koren.

Državni tajnik Branko Hrg također se obratio prigodnim riječima, a čestitke i pozdrave predsjednice Pokreta fokolara Margaret Karram uputili su njezini izaslanici Dana Kempt i Vitek Valter.

U nastavku programa predstavljeno je nekoliko ostvarenja Pokreta fokolara nastalih u proteklih 30 godina. Prvo značajno ostvarenje je dječji vrtić Zraka sunca, otvoren 1996. godine, a više o radu vrtića govorila je ravnateljica Terezija Horvat. Također, predstavljene su i aktivnosti Udruge za ekonomiju zajedništva koja danas provodi brojne inicijative i projekte vezane za ekonomsku i ekološku održivost.

www.sjever.hr
30.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.