Now Reading:
Župan Koren na otvorenju Dana Pokreta fokolara – slavi se 30. obljetnica njihovog plodonosnog rada
Full Article 2 minutes read

Župan Koren na otvorenju Dana Pokreta fokolara – slavi se 30. obljetnica njihovog plodonosnog rada

U Križevcima su u subotu otvoreni Dani Pokreta fokolara, a prigodnoj svečanosti prisustvovao je i koprivničko – križevački župan Darko Koren. Naime, u središtu Mariapoli Faro u Križevcima obilježava se 30 godina stalne prisutnosti Pokreta fokolara u gradu Križevcima, u prostorima Centra Faro i Grkokatoličke eparhije.

Uvodno se prisutnima obratio križevački vladika, mons. Milan Stipić čestitavši svim članovima Pokreta fokolara – Djela Marijina, koji su djelovali ili djeluju u Križevcima.

– Proslavljamo tridesetu obljetnicu rada i plodonosnog truda Pokreta fokolara na ovome prostoru. Naš zajednički put bio je već desetljećima utrt. Stvorili smo jedno zajedništvo i sad u ovo vrijeme, zadnje četiri godine kako upravljam križevačkom eparhijom, radimo puno zajedničkih i lijepih projekata – rekao je Stipić.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Mario Rajn naglasivši kako Križevci svjedoče i više od puna tri desetljeća jednom zajedništvu sugrađana, dobroti i volonterizmu.

Župan Koren je pak u svom obraćanju opisao svoj susret s Pokretom fokolara.

– U početku, davne 1993. godine svi su pitali o kakvom je pokretu riječ. Danas su dobro poznati široj javnosti. Zaista vam od srca čestitam ovu obljetnicu i pozdravljam sve vas, sve članove Pokreta fokolara i sve vas koji upravljate ovom zajednicom i koji doprinosite njezinom radu i životu – kazao je župan Koren.

Državni tajnik Branko Hrg također se obratio prigodnim riječima, a čestitke i pozdrave predsjednice Pokreta fokolara Margaret Karram uputili su njezini izaslanici Dana Kempt i Vitek Valter.

U nastavku programa predstavljeno je nekoliko ostvarenja Pokreta fokolara nastalih u proteklih 30 godina. Prvo značajno ostvarenje je dječji vrtić Zraka sunca, otvoren 1996. godine, a više o radu vrtića govorila je ravnateljica Terezija Horvat. Također, predstavljene su i aktivnosti Udruge za ekonomiju zajedništva koja danas provodi brojne inicijative i projekte vezane za ekonomsku i ekološku održivost.

www.sjever.hr
30.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.