Now Reading:
FOTO Slavljenička subota u Međimurskoj županiji – mimohod povijesnih postrojbi, tradicionalni gulaš, sajam međimurskih OPG-ova…
Full Article 2 minutes read

FOTO Slavljenička subota u Međimurskoj županiji – mimohod povijesnih postrojbi, tradicionalni gulaš, sajam međimurskih OPG-ova…

Nekoliko je manifestacija i događanja obilježilo zadnju subotu u travnju u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije. Bez sumnje je to bila svečana sjednica Skupštine Međimurske županije povodom 30 godina djelovanja i razvoja, a kojoj su u prepunoj dvorani Centra za kulturu prisustvovali brojni visoki gosti – predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te bivši hrvatski predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić.

Atraktivno je bilo i subotnje jutro kada je više od dvadeset povijesnih postrojba iz Hrvatske i Mađarske svojim živopisnim odorama i stavom koračalo središtem Čakovca, nakon čega su dale prijavak međimurskom županu Matiji Posavcu.

Članovi Lovačkog saveza Međimurja i ove su godine u okviru Dana županije pripremili i podijelili tradicionalni gulaš, ali i roštilj za sve Međimurke i Međimurce te brojne goste kojih nije nedostajalo. Više od 1500 porcija gulaša s kojima je Međimurska županija počastila svoje građanke i građane, planuo je u trenu, a svi su se složili kako njihovi lovci rade vrhunski posao te bez njih vikend spomendana nikako ne bi imao isti okus i miris.

U centru Čakovca održan je sajam proizvoda međimurskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koje je obišao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u pratnji župana Posavca te se uvjerio u kvalitetnu ponudu domaćih proizvoda naših vrijednih Međimuraca.

Oldtimer klub “Međimurje” je uz Dan Međimurske županije u Čakovcu pripremio impresivnu izložbu oldtimer vozila – motocikala, automobila, kamiona i drugih vozila proizvedenih prije 30 godina i više, te su brojni posjetitelji uživali u povijesnoj baštini tehničke kulture Međimurja.

Točno u podne u Čakovcu je obilježen i Svjetski dan plesa, a članice Plesnog studio Teuta iz Čakovca svojim sjajnim koreografijama nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Svjetski dan plesa se slavi kao umjetnički oblik izražavanja i dan kada uživamo u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve prepreke, a male plesačice su nam ga zaista tako i prezentirale.

Djelatnici Zavoda za Hitnu medicinu Međimurske županije obilježili su Nacionalni dan Hitne medicinske pomoći, a brojne posjetitelje informirali o važnosti njihova rada te im mjerili tlak i glukozu u krvi. Zanimljivo je bilo i na štandu “Međimurske prirode” gdje su znatiželjnici mogli naučiti nešto više o životu žaba, koje imaju i svoj dan – Svjetski dan žaba.

www.sjever.hr
30.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.