Now Reading:
ZA SVAKU POHVALU Vrijedni petrijanečki učenici i šumari očistili divlja odlagališta u Zelendvoru
Full Article 2 minutes read

ZA SVAKU POHVALU Vrijedni petrijanečki učenici i šumari očistili divlja odlagališta u Zelendvoru

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje zaposlenici Šumarije Varaždin i članovi varaždinskog ogranka Hrvatskog šumarskog Društva organizirali su akciju čišćenja divljih odlagališta otpada na nekoliko lokacija lovišta Zelendvor.

Njihovoj akciji pridružili su se i učenici Osnovne škole Petrijanec koji apeliraju na nesavjesne građane da otpad više ne odlažu u šumama i okolišu.
–Otpad predstavlja opasnost za ljude, životinje i prirodu. Nažalost, ima neodgovornih ljudi koji ga bacaju u šume, umjesto da ga odlože na reciklažna dvorišta. Ovo je prvi put da u akciji čišćenja šuma sudjeluju učenici sedmih i osmih razreda, a na terenu je uz nas pedagoginja. Smatramo kako su naši slobodni školski sati ovako iskorišteni na najbolji mogući način. Za svega nekoliko sati iz šipražja smo izvukli svu silu odbačene odjeće, automobilske gume pa i ambalažu u koju se pakuju pesticidi – ukazuje Marta Klaneček koja je s kolegicama i kolegama imala pune ruke posla.

Dodajmo da su vrijedne bili zaposlenici Općine Petrijanec, kojima je pripala zadaća uklanjanja otpada na nekoliko lokacija uz glavnu cestu D2 kojom se prometuje od Petrijanca do Gornjeg Vratna. Partneri i suorganizatori ove hvale vrijedne ekološke akcije, Općina Petrijanec i Priroda d.o.o. potrudili su se da prikupljeni otpad završi na legalnoj deponiji a sve sudionike su počastili ručkom u Restoranu Zelendvor.

–Raduje nas da je ova zelena oaza, koja između ostalog pruža idealne uvjete za uzgoj i lov divljači, odabrana za akciju čišćenja. Naš cilj je osvijestiti učenike o važnosti brige za okoliš, a preko njih i cijelu lokalnu zajednicu – istaknuo je Tomica Cukor, upravitelj Šumarije Varaždin.

Spomenimo da će Općina Petrijanec u suradnji s Mjesnim odborima i udrugama organizirati akciju čišćenja po svima naseljima 6. svibnja 2023. godine.

sjever.hr
29.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.