Now Reading:
Uz Međunarodni dan primalja, varaždinsko rodilište otvara vrata trudnicama i njihovim pratiteljima – upoznajte se s rodilištem i radom primalja
Full Article 2 minutes read

Uz Međunarodni dan primalja, varaždinsko rodilište otvara vrata trudnicama i njihovim pratiteljima – upoznajte se s rodilištem i radom primalja

Svakog se 5. svibnja obilježava Međunarodni dan primalja. Već tradicionalno, diljem Hrvatske primalje obilježavaju svoj dan raznim aktivnostima, primjerice informiranjem i edukacijom svih zainteresiranih što je ujedno prilika za druženje, razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja.

Osim okupljanja i druženja na sam dan primalja, svibanj je za svaku primalju prožet posebnim duhom primaljstva. Ovim danom nastoje se povezati trudnice s primaljama, kako bi dobile što više informacija vezanih za dolazak njihovog djeteta na svijet. Veza obitelji i primalja je neraskidiva.

Prilika je to da se naglasi važna uloga primalja u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi, a isto tako da se proširi ideja o primaljama i primaljstvu. Ovogodišnji Međunarodni dan primalja obilježava se pod sloganom: „Ponovo zajedno – od znanosti do stvarnosti“.

Budući da je veza primalje i žena posebno naglašena u trudnoći i pripremi za porođaj, vrata rodilišta će tog dana biti otvorena trudnicama i njihovim pratnjama. Primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin na Međunarodni dan primalja pozivaju sve zainteresirane da posjete rodilište, te da se upoznaju s radom primalja od 11-14 sati.

U 11 sati će u Predavaonici 2 predstavljanje primalja i rodilišta početi kratkim prigodnim predavanjem. Nakon toga će zainteresirane trudnice i njihove pratnje po grupama, primalje voditi da upoznaju rodilište, uključujući i rađaonicu.
S veseljem Vas pozivamo da nam se pridružite u obilježavanju ovog posebnog dana za primalje.

tekst pripremila Alenka Blaži. mag. obs., predsjednica područnog vijeća HKP Varaždinske županije

sjever.hr
29.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.