Now Reading:
Uz Međunarodni dan primalja, varaždinsko rodilište otvara vrata trudnicama i njihovim pratiteljima – upoznajte se s rodilištem i radom primalja
Full Article 2 minutes read

Uz Međunarodni dan primalja, varaždinsko rodilište otvara vrata trudnicama i njihovim pratiteljima – upoznajte se s rodilištem i radom primalja

Svakog se 5. svibnja obilježava Međunarodni dan primalja. Već tradicionalno, diljem Hrvatske primalje obilježavaju svoj dan raznim aktivnostima, primjerice informiranjem i edukacijom svih zainteresiranih što je ujedno prilika za druženje, razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja.

Osim okupljanja i druženja na sam dan primalja, svibanj je za svaku primalju prožet posebnim duhom primaljstva. Ovim danom nastoje se povezati trudnice s primaljama, kako bi dobile što više informacija vezanih za dolazak njihovog djeteta na svijet. Veza obitelji i primalja je neraskidiva.

Prilika je to da se naglasi važna uloga primalja u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi, a isto tako da se proširi ideja o primaljama i primaljstvu. Ovogodišnji Međunarodni dan primalja obilježava se pod sloganom: „Ponovo zajedno – od znanosti do stvarnosti“.

Budući da je veza primalje i žena posebno naglašena u trudnoći i pripremi za porođaj, vrata rodilišta će tog dana biti otvorena trudnicama i njihovim pratnjama. Primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin na Međunarodni dan primalja pozivaju sve zainteresirane da posjete rodilište, te da se upoznaju s radom primalja od 11-14 sati.

U 11 sati će u Predavaonici 2 predstavljanje primalja i rodilišta početi kratkim prigodnim predavanjem. Nakon toga će zainteresirane trudnice i njihove pratnje po grupama, primalje voditi da upoznaju rodilište, uključujući i rađaonicu.
S veseljem Vas pozivamo da nam se pridružite u obilježavanju ovog posebnog dana za primalje.

tekst pripremila Alenka Blaži. mag. obs., predsjednica područnog vijeća HKP Varaždinske županije

sjever.hr
29.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.