Now Reading:
Za ostvarene rezultate zaslužna je suradnja svih razina vlasti! Hrvatska zajednica županija obilježila 20 godina postojanja, na svečanosti i župani hrvatskog sjevera
Full Article 2 minutes read

Za ostvarene rezultate zaslužna je suradnja svih razina vlasti! Hrvatska zajednica županija obilježila 20 godina postojanja, na svečanosti i župani hrvatskog sjevera

U Opatiji je prigodnom svečanošću u petak obilježeno 20 godina od osnivanja Hrvatske zajednice županija. Upravo je inicijator osnivanja ove krovne organizacije svih županija bio tadašnji župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina koji tu funkciju obnaša i danas.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković istaknuo je da je Vlada partner i prijatelj s kojima županije ostvaruju sustavnu suradnju.

Osim trideset godina lokalne i regionalne demokracije i dvadeset godina Hrvatske zajednice županija, ove godine obilježavamo i deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji, a kada to povežemo, ističe premijer, uočavamo da je za velik dio ostvarenih rezultata zaslužna upravo suradnja svih razina vlasti. Kao glavna načela suradnje naveo je kontinuiran i sustavan dijalog, inzistiranje na funkcionalnoj decentralizaciji, konkretan doprinos fiskalnoj decentralizaciji i brojne zajedničke realizirane projekte.

Okupljenima se obratio predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

-Županije budućnosti su snažne promicateljice europskih težnji, ali i ispunjenih ciljeva. Županije budućnosti su: digitalne, zelene, uključive, konkurentne i okrenute građanima – rekao je.

Svečanoj akademiji na kojoj su dodijeljena i priznanja nazočili su i župani hrvatskog sjevera, varaždinski Anđelko Stričak, međimurski Matija Posavec, krapinsko-zagorski Željko Kolar te koprivničko-križevački Darko Koren sa svojim suradnicima.

www.sjever.hr / FB Varaždinska županija
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.