Now Reading:
Za ostvarene rezultate zaslužna je suradnja svih razina vlasti! Hrvatska zajednica županija obilježila 20 godina postojanja, na svečanosti i župani hrvatskog sjevera
Full Article 2 minutes read

Za ostvarene rezultate zaslužna je suradnja svih razina vlasti! Hrvatska zajednica županija obilježila 20 godina postojanja, na svečanosti i župani hrvatskog sjevera

U Opatiji je prigodnom svečanošću u petak obilježeno 20 godina od osnivanja Hrvatske zajednice županija. Upravo je inicijator osnivanja ove krovne organizacije svih županija bio tadašnji župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina koji tu funkciju obnaša i danas.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković istaknuo je da je Vlada partner i prijatelj s kojima županije ostvaruju sustavnu suradnju.

Osim trideset godina lokalne i regionalne demokracije i dvadeset godina Hrvatske zajednice županija, ove godine obilježavamo i deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji, a kada to povežemo, ističe premijer, uočavamo da je za velik dio ostvarenih rezultata zaslužna upravo suradnja svih razina vlasti. Kao glavna načela suradnje naveo je kontinuiran i sustavan dijalog, inzistiranje na funkcionalnoj decentralizaciji, konkretan doprinos fiskalnoj decentralizaciji i brojne zajedničke realizirane projekte.

Okupljenima se obratio predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

-Županije budućnosti su snažne promicateljice europskih težnji, ali i ispunjenih ciljeva. Županije budućnosti su: digitalne, zelene, uključive, konkurentne i okrenute građanima – rekao je.

Svečanoj akademiji na kojoj su dodijeljena i priznanja nazočili su i župani hrvatskog sjevera, varaždinski Anđelko Stričak, međimurski Matija Posavec, krapinsko-zagorski Željko Kolar te koprivničko-križevački Darko Koren sa svojim suradnicima.

www.sjever.hr / FB Varaždinska županija
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.