Now Reading:
Održana 19. Smotra učeničkih zadruga KZŽ – Čak 17 zadruga osnovnih i srednjih škola predstavilo zanimljive i inovativne proizvode
Full Article 1 minutes read

Održana 19. Smotra učeničkih zadruga KZŽ – Čak 17 zadruga osnovnih i srednjih škola predstavilo zanimljive i inovativne proizvode

Ovogodišnje, 19. izdanje Smotre učeničkih zadruga Krapinsko – zagorske županije u petak je na Trgu mladosti kod Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, okupilo 17 zadruga zagorskih odgojno – obrazovnih ustanova.

Smotru je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je i obišla svih 17 štandova zadruga.

– Ovo je prigoda da svi vi prezentirate što ste radili jer kada se u nečemu trudite, očekujete da to vide i drugi. Postoji nešto što u zadruzi sigurno njegujete, a to je zadrugarstvo, znači drugarstvo, suradnja, timski rad, poštivanje različitosti i njegovanje poduzetničkog duha. To su vještine koje će vam jako trebati u vašem budućem životu – rekla je zamjenica Petek.

Okupljene je pozdravila i ravnateljica škole domaćina, ŠUDIGO – a Zabok, Božica Šarić, zatim izaslanica gradonačelnika Grada Zaboka Petra Vrančić Lež, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina i direktor Regeneracije Zabok Anđelko Švaljek, tajnica Hrvatskog saveza učeničkih zadruga Blanka Horvat te Brankica Zbanatski u ime provedbenog povjerenstva.

U sklopu smotre održana su i kreativne radionice te okrugli stol za voditelje zadruga.

www.sjever.hr
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.