Now Reading:
Nevjerojatna priča iz Varaždina! Filip Mihalić zarađivao milijune na krivotvorenim covid testovima
Full Article 2 minutes read

Nevjerojatna priča iz Varaždina! Filip Mihalić zarađivao milijune na krivotvorenim covid testovima

Filip Mihalić iz Varaždina ima 24 godine, vozi luksuzni Lamborghini Huracan, osuđen je za krivotvorenje novca, a prije nekoliko mjeseci prijavljen je za prijetnje i silovanje.

Mladi Varaždinac se sa svojom tvrtkom Buryen obogatio na unosnim poslovima s državom, a kojeg se istražuje zbog krivotvorenja covid testova – osuđen je za krivotvorenje novca.

Varaždinski sud potvrdio je za 24sata kako je proveden kazneni postupak protiv okrivljenog Mihalića zbog kaznenog djela krivotvorenja, krivotvorenjem novca u produljenom trajanju, iz članka 274. stavak 1. u svezi članka 52. KZ/11., te je istome ovosudnom presudom od 11. veljače 2020. izrečen pridržaj izricanja maloljetničkog zatvora u trajanju od jedne godine.

Prema zakonu, sud može presudom izreći da je maloljetnik kriv za kazneno djelo i istodobno pridržati izricanje kazne maloljetničkog zatvora kad smatra da se izricanjem krivnje i prijetnjom naknadnog izricanja kazne može počinitelja odvratiti od daljnjih kaznenih djela, donosi 24sata.

Država nije imala problem s tim, štoviše, poslovali su s tvrtkom mladog Mihalića u vrijeme nakon izricanja presude.

Mihalić je u veljači 2020. osuđen zbog krivotvorenja novca. Iste godine stupa u unosne poslove s uvozom medicinske opreme, među njima i s uvozom Covid testova. 24sata doznaje kako su prihodi bili zanemarivi ili nepostojeći sve do 2020. godine, kad Hrvatsku i cijeli svijet zahvaća pandemija korona virusa. Tu godinu Mihalićeva tvrtka završava s 442.000 eura prihoda, a sljedeću s čak 3,47 milijuna eura prihoda, donosi 24sata.

24sata posjeduje materijale koji upućuju na to da većina sadržaja iz kutije s antigenskim testom koje Mihalić uvozi od druge polovice 2022. nije pakirana niti proizvedena u originalnoj tvornici u Kini nego u Istanbulu te u jednom varaždinskom skladištu. Čini se da je mladom Varaždincu najveći problem bila proizvodnja odgovarajućeg štapića za testiranje, pa je on u Mihalićevu testnom kompletu zapravo jedini iz Kine. Dijelovi dvojbenog podrijetla stizali su u Hrvatsku iz Turske i prepakiravali su ih u Varaždinu, o čemu su također posvjedočili upućeni.

Foto: arhiva
sjever.hr/24sata.hr
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.