Now Reading:
Nevjerojatna priča iz Varaždina! Filip Mihalić zarađivao milijune na krivotvorenim covid testovima
Full Article 2 minutes read

Nevjerojatna priča iz Varaždina! Filip Mihalić zarađivao milijune na krivotvorenim covid testovima

Filip Mihalić iz Varaždina ima 24 godine, vozi luksuzni Lamborghini Huracan, osuđen je za krivotvorenje novca, a prije nekoliko mjeseci prijavljen je za prijetnje i silovanje.

Mladi Varaždinac se sa svojom tvrtkom Buryen obogatio na unosnim poslovima s državom, a kojeg se istražuje zbog krivotvorenja covid testova – osuđen je za krivotvorenje novca.

Varaždinski sud potvrdio je za 24sata kako je proveden kazneni postupak protiv okrivljenog Mihalića zbog kaznenog djela krivotvorenja, krivotvorenjem novca u produljenom trajanju, iz članka 274. stavak 1. u svezi članka 52. KZ/11., te je istome ovosudnom presudom od 11. veljače 2020. izrečen pridržaj izricanja maloljetničkog zatvora u trajanju od jedne godine.

Prema zakonu, sud može presudom izreći da je maloljetnik kriv za kazneno djelo i istodobno pridržati izricanje kazne maloljetničkog zatvora kad smatra da se izricanjem krivnje i prijetnjom naknadnog izricanja kazne može počinitelja odvratiti od daljnjih kaznenih djela, donosi 24sata.

Država nije imala problem s tim, štoviše, poslovali su s tvrtkom mladog Mihalića u vrijeme nakon izricanja presude.

Mihalić je u veljači 2020. osuđen zbog krivotvorenja novca. Iste godine stupa u unosne poslove s uvozom medicinske opreme, među njima i s uvozom Covid testova. 24sata doznaje kako su prihodi bili zanemarivi ili nepostojeći sve do 2020. godine, kad Hrvatsku i cijeli svijet zahvaća pandemija korona virusa. Tu godinu Mihalićeva tvrtka završava s 442.000 eura prihoda, a sljedeću s čak 3,47 milijuna eura prihoda, donosi 24sata.

24sata posjeduje materijale koji upućuju na to da većina sadržaja iz kutije s antigenskim testom koje Mihalić uvozi od druge polovice 2022. nije pakirana niti proizvedena u originalnoj tvornici u Kini nego u Istanbulu te u jednom varaždinskom skladištu. Čini se da je mladom Varaždincu najveći problem bila proizvodnja odgovarajućeg štapića za testiranje, pa je on u Mihalićevu testnom kompletu zapravo jedini iz Kine. Dijelovi dvojbenog podrijetla stizali su u Hrvatsku iz Turske i prepakiravali su ih u Varaždinu, o čemu su također posvjedočili upućeni.

Foto: arhiva
sjever.hr/24sata.hr
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.