Now Reading:
NAJVESELIJI I NAJVRISKAVIJI SPORTSKI DOGAĐAJ U KZŽ: Čak 760 vrtićaraca sudjelovati će na Olimpijadi dječjih vrtića
Full Article 2 minutes read

NAJVESELIJI I NAJVRISKAVIJI SPORTSKI DOGAĐAJ U KZŽ: Čak 760 vrtićaraca sudjelovati će na Olimpijadi dječjih vrtića

Iduću srijedu, 03. svibnja, u Zaboku će se održati Olimpijski festival dječjih vrtića na kojemu će sudjelovati više od 700 djece i to 20 vrtića s područja Krapinsko-zagorske županije s 21 ekipom.

Koliko je zahtjevna organizacija jedne takve manifestacije, rekao nam je Branko Piljek, tajnik Sportske zajednice KZŽ.

-Ove godine naša županija ima najbrojniju manifestaciju, imamo 760-ero djece, i ja ću reći da je organizacija ovakve manifestacije izuzetno zahtjevna. Tog dana će ovdje na Sportskom centru na igralištu biti oko 1000 ljudi, vjerojatno i toliko na tribinama Sportskog centra Mladost. Mi smo organizacijskih spremni, a najveći problem nam predstavlja vrijeme i sad moram najaviti, da ukoliko u srijedu do 16 sati, kad bi manifestacija trebala početi, budemo imali najavu lošeg vremena, morat ćemo manifestaciju pomaknuti – pojasnio je Piljek.

Za sve sudionike osigurane su majice, kape, diplome i medalje.

Vrtićarci se natječu u 6 disciplina, 2 sportske igre, nogomet i rukomet, a od atletskih disciplina bacanje loptice u daljinu, skok u dalj s mjesta, trčanje sprint 50m i štafeta 4 puta 25m – rekao je Piljek.

Predsjednik Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije Tihomir Vančina naglasio je kako se nakon tri godine pauze konačno organizira Olimpijada dječjih vrića te je poručio da je bitno baviti se sportom.

Zamjenica župana Jasna Petek zahvalila je svim odgajateljicama i odgajateljima u dječjim vrtićima, posebno Sportskoj zajednici, tajniku i predsjedniku koji se trude da svake godine budu sve bolji i bolji.

Olimpijada ima zapravo veliko značenje, s jedne strane djeca se pripremaju danima u svojim dječjim vrtićima, a ono što je najveća vrijednost zapravo cijelog ovog događaja je širenje ideje olimpizma, širenje ideje suradnje, poštivanje različitosti, fer pleja i možda ono najvažnije, navikavanje djece na potrebu bavljenja tjelesnom aktivnošću, sportskim aktivnostima i mislimo da je to izuzetno važno od najranijih dana- istaknula je Petek.

msopek/sjever.hr 28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.