Now Reading:
Na Danu otvorenih vrata koprivničke Obrtničke škole naglašeno: Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije pruža nove mogućnosti obrazovanja
Full Article 2 minutes read

Na Danu otvorenih vrata koprivničke Obrtničke škole naglašeno: Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije pruža nove mogućnosti obrazovanja

U sklopu projekta uspostave Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji u prostorima Obrtničke škole Koprivnica u četvrtak je organiziran Dan otvorenih vrata na kojem su nastavnici i učenici prezentirali dosadašnja postignuća, ali i nove mogućnosti obrazovanja, posebno u okviru uspostavljenog Centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo.

Školu je danas uz brojne osnovnoškolce, posjetio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, a o novim aktivnostima informirali su ga ravnatelj škole Zlatko Martić i nastavnik te član Projektnog tima CEKOM-a Saša Seretin.

Obilasku škole i pripremljenog programa su se priključili i ravnatelj partnerske Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Zamjenik Ljubić istaknuo je kako je Županija iznimno ponosna na projekt CEKOM posebno zato što je Koprivničko-križevačka županija jedna od prvih u Hrvatskoj koja je uspjela realizirati ideju u potpunosti. Značaj je još i veći ako znamo da je od 25 projekata CEKOM-a na području Hrvatske ukupno realizirano njih tri, a Koprivničko-križevačka županija je među njima.

Županija je stvorila novu obrazovnu paradigmu strukovnog obrazovanja ulaganjem od preko 10 milijuna eura u Obrtničku školu u Koprivnici i Strukovnu školu u Đurđevcu, od čega se dva milijuna eura odnosi na najmoderniju opremu koja je istovjetna onoj u realnom industrijskom sektoru. Uz opremu, kreirana su i nova zanimanja, novi kurikulum, a velika se pozornost posvetila i edukacijama nastavnika.

www.sjever.hr / kckzz.hr
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.