Now Reading:
Na Danu otvorenih vrata koprivničke Obrtničke škole naglašeno: Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije pruža nove mogućnosti obrazovanja
Full Article 2 minutes read

Na Danu otvorenih vrata koprivničke Obrtničke škole naglašeno: Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije pruža nove mogućnosti obrazovanja

U sklopu projekta uspostave Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji u prostorima Obrtničke škole Koprivnica u četvrtak je organiziran Dan otvorenih vrata na kojem su nastavnici i učenici prezentirali dosadašnja postignuća, ali i nove mogućnosti obrazovanja, posebno u okviru uspostavljenog Centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo.

Školu je danas uz brojne osnovnoškolce, posjetio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, a o novim aktivnostima informirali su ga ravnatelj škole Zlatko Martić i nastavnik te član Projektnog tima CEKOM-a Saša Seretin.

Obilasku škole i pripremljenog programa su se priključili i ravnatelj partnerske Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Zamjenik Ljubić istaknuo je kako je Županija iznimno ponosna na projekt CEKOM posebno zato što je Koprivničko-križevačka županija jedna od prvih u Hrvatskoj koja je uspjela realizirati ideju u potpunosti. Značaj je još i veći ako znamo da je od 25 projekata CEKOM-a na području Hrvatske ukupno realizirano njih tri, a Koprivničko-križevačka županija je među njima.

Županija je stvorila novu obrazovnu paradigmu strukovnog obrazovanja ulaganjem od preko 10 milijuna eura u Obrtničku školu u Koprivnici i Strukovnu školu u Đurđevcu, od čega se dva milijuna eura odnosi na najmoderniju opremu koja je istovjetna onoj u realnom industrijskom sektoru. Uz opremu, kreirana su i nova zanimanja, novi kurikulum, a velika se pozornost posvetila i edukacijama nastavnika.

www.sjever.hr / kckzz.hr
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.