Now Reading:
Vrijedna investicija na području Koprivničko – križevačke županije: U Rasinji će se graditi velika solarna elektrana
Full Article 2 minutes read

Vrijedna investicija na području Koprivničko – križevačke županije: U Rasinji će se graditi velika solarna elektrana

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko – križevačke županije održan je sastanak na temu izgradnje solarne elektrane u Rasinji. Sastanku su prisustvovali župan Darko Koren, pročelnici Marijan Štimac i Damir Petričević, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman te predstavnici investitora na projektu, direktor Darko Kolarek iz tvrtke Sunčana elektrana Rasinja d.o.o. i direktor tvrtke Solvis d.o.o. Stjepan Talan sa suradnicima.

Predstavnici investitora su prezentirali projekt i dinamiku izgradnje solarne elektrane instalirane snage oko 60 megavata na površini od približno 60 hektara zemljišta na području Rasinje koja bi prema riječima investitora trebala biti dovršena u roku od 30 mjeseci.

Župan Koren rekao je kako Županija pozdravlja investicije u energetskom sektoru, pogotovo u obnovljive izvore energije te je objekt i uvršten u Prostorni plan Koprivničko – križevačke županije kojim su definirani okviri i potrebni proceduralni i tehnički zahvati koji su nužni za potencijalnu realizaciju projekata “Sunčana elektrana Rasinja”.

– Županija stoga podržava ovakve projekte i unutar svojih nadležnosti kako bi se iskoristili energetski potencijali što je u skladu i sa strategijom razvoja čistih i obnovljivih izvora energije s kojima Koprivničko-križevačka županija raspolaže – zaključio je župan Koren na kraju sastanka.

www.sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.