Now Reading:
Vrijedna investicija na području Koprivničko – križevačke županije: U Rasinji će se graditi velika solarna elektrana
Full Article 2 minutes read

Vrijedna investicija na području Koprivničko – križevačke županije: U Rasinji će se graditi velika solarna elektrana

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko – križevačke županije održan je sastanak na temu izgradnje solarne elektrane u Rasinji. Sastanku su prisustvovali župan Darko Koren, pročelnici Marijan Štimac i Damir Petričević, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman te predstavnici investitora na projektu, direktor Darko Kolarek iz tvrtke Sunčana elektrana Rasinja d.o.o. i direktor tvrtke Solvis d.o.o. Stjepan Talan sa suradnicima.

Predstavnici investitora su prezentirali projekt i dinamiku izgradnje solarne elektrane instalirane snage oko 60 megavata na površini od približno 60 hektara zemljišta na području Rasinje koja bi prema riječima investitora trebala biti dovršena u roku od 30 mjeseci.

Župan Koren rekao je kako Županija pozdravlja investicije u energetskom sektoru, pogotovo u obnovljive izvore energije te je objekt i uvršten u Prostorni plan Koprivničko – križevačke županije kojim su definirani okviri i potrebni proceduralni i tehnički zahvati koji su nužni za potencijalnu realizaciju projekata “Sunčana elektrana Rasinja”.

– Županija stoga podržava ovakve projekte i unutar svojih nadležnosti kako bi se iskoristili energetski potencijali što je u skladu i sa strategijom razvoja čistih i obnovljivih izvora energije s kojima Koprivničko-križevačka županija raspolaže – zaključio je župan Koren na kraju sastanka.

www.sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.