Now Reading:
Udrugu sveta Ana Lobor i u narednom će razdoblju voditi Mateja Posarić – zahvaljujući njihovom radu Općina Lobor je socijalno osjetljiva općina
Full Article 4 minutes read

Udrugu sveta Ana Lobor i u narednom će razdoblju voditi Mateja Posarić – zahvaljujući njihovom radu Općina Lobor je socijalno osjetljiva općina

Loborska Udruga sveta Ana tijekom godine provodi brojne programe i projekte s ciljem unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije. Potvrđeno je to još jednom na godišnjoj i izbornoj skupštini Udruge na kojoj je za predsjednicu ponovno izabrana Mateja Posarić.

Tako je naglašeno da je u protekloj godini u kabinetu za radnu terapiju pruženo je 3270 individualnih terapija, a u logopedskom kabinetu njih 2140. S obzirom na velike potrebe za ovakvom vrstom terapija postoji lista čekanja.

-Kabinet za fizikalnu terapiju ima odrađenih 1800 individualnih terapija. Odrađena su 72 savjetovanja za roditelje. Od grupnih aktivnosti, održane su 144 radionice za odrasle korisnike, 44 radionice za školarce i 44 radionice za predškolarce. Svaki djelatnik dao je nesebičan doprinos u organiziranju i u provođenju zajedničkih aktivnosti; radionica, nastupa, manifestacija i slično – objasnila je Posarić.

Iza Udruge su brojni uspješno realizirani projekti, poput projekta „Asistent i ja za kvalitetniju budućnost” financiranog iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od gotovo dva milijuna kuna kojim je osigurana usluga osobne asistencije za 16 korisnika.

-Od veljače smo provedbu nastavili prijelaznim ugovorom u iznosu od gotovo 59 tisuća eura financiranim od strane Ministarstva rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike – dodala je Posarić.

Inače, u tijeku je provedba čak pet projekata koji će značajno unaprijediti život djece i osoba s teškoćama u razvoju. Riječ je o projektima „Korak naprijed” vrijednom 450 tisuća kuna, „Pomoćnik i ja zajedno” vrijednim 710 tisuća kuna u sklopu kojeg je zaposleno 10 pomoćnika u nastavi za 12 učenika, „Terapijski pas – zvijezda veselijeg odrastanja“, “Hipoterapijom do hiper rezultata” vrijednim 70 tisuća kuna koji osim pružanja usluga hipoterapije obuhvaća i stručne edukacije te „Poletimo uz podršku” vrijednim 306 tisuća kuna u sklopu kojeg je zaposlen psiholog edukant bihevioralno-kognitivne terapije koji s korisnicima provodi individualne psihosocijalne tretmane, kao i grupe podrške.

Osim brojnih projekata koje Udruga provodi, od rujna prošle godine svakog petka održavaju Društvene večeri za odrasle osobe s invaliditetom pod vodstvom volonterke Lane Hubak, a njihovi se članovi rado uključuju i u sve manifestacije u organizaciji Općine Lobor.

-Kroz 2022. godinu smo osim na općinskim događanjima nastupali i na ostalim lokalnim manifestacijama, zatim smo sudjelovali na Tribini Grada Zagreba, na konferenciji „Rana intervencija u djetinjstvu kao doprinos budućnosti zajednice“, te na Erasmus + projektu IDEMOCRACY u Ateni u Grčkoj. Organizirali smo Dane otvorenih vrata, Hodočašće osoba s invaliditetom, Dječji dan u sklopu manifestacije Janine, Humanitarni koncert te program povodom obilježavanja Dana osoba s invaliditetom – rekla je Posarić.

Na skupštini je odlučeno da tajnica Udruge ostaje Nikolina Vugrek. Dopredsjednici su Martina Koralija i Željko Jembrih, a članovi Upravnog vijeća Martina Koralija, Željko Jembrih, Sunčica Markuš, Danica Knok i Nikolina Vugrek. Za članove Suda časti izabrani su Josip Čižmek, Višnja Pogorić, te Klaudija Vlahović dok su u Nadzornom odboru Vesna Benković, Nedeljka Jurinić i Marija Pušelj.

Nova-stara predsjednica Posarić zahvalila je roditeljima na povjerenju, kao i svom timu na predanom radu i dobroj suradnji.

-Rad naše udruge prepoznat je na širem području. Vjerujem da će se dobra suradnja sa svim partnerima nastaviti, kao i da ćemo i dalje širiti svoje aktivnosti i partnerstva – zaključila je Posarić.

Skupštini je prisustvovala i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih koja je pohvalila rad Udruge sveta Ana.

-Zahvaljujući njihovom vrijednom i nesebičnom radu, Općina Lobor socijalno je osjetljiva općina koja brine o svim svojim stanovnicima, posebno o djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Važno je da oni ne budu isključeni iz društvenog života Općine, a to postižemo upravo kroz njihovo uključivanje u Udrugu sveta Ana. Čestitam dosadašnjoj predsjednici na još jednom mandatu na čelu Udruge. Vjerujem da će ga uspješno obavljati, kao i da će se odlična suradnja između Općine i Udruge nastaviti i u budućnosti, a na našu podršku uvijek mogu računati – poručila je načelnica Jembrih.

www.sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.