Now Reading:
Ministar Filipović na radnom sastanku kod gradonačelnika Gregurovića: “Pozitivni gospodarski trendovi u Krapini i na nacionalnoj razini idu ruku pod ruku”
Full Article 3 minutes read

Ministar Filipović na radnom sastanku kod gradonačelnika Gregurovića: “Pozitivni gospodarski trendovi u Krapini i na nacionalnoj razini idu ruku pod ruku”

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović održali su u srijedu radni sastanak na kojem je bilo riječi o gospodarskoj situaciji na području grada, pozitivnim trendovima koje već dulji niz godina bilježi krapinsko gospodarstvo te mjerama i projektima koje provodi Vlada RH-a kao potporu poduzetnicima i gospodarstvenicima.

Gradonačelnik Gregurović upoznao je ministra sa činjenicama da Grad Krapina u svojoj povijesti nije nikada imao veći broj zaposlenih osoba te najmanji broj nezaposlenih, što u konačnici, prema analizi svih relevantnih podataka, nije posljedica iseljavanje radne snage već razvoja gospodarstva.

– Na ulasku u grad Krapinu vidljive su investicije i izgradnja novih proizvodnih pogona privatnih tvrtki. Radi se o značajnim investicijama koje znače i otvaranje novih radnih mjesta – naglasio je Gregurović koje je ministru predstavio i mjere koje Grad Krapina provodi kada je u pitanju pomoć poduzetnicima i gospodarstvenicima.

– Osim što Grad Krapina ima među najnižim vrijednostima bod za obračun komunalne naknade u RH, kako bi se poduzetnicima olakšao njihov početak prve dvije godine poslovanja oslobođeni su plaćanja komunalne naknade u stopostotnom iznosu. Također, poduzetnici mogu ostvariti i do 80 posto oslobođenja plaćanja komunalnog doprinosa, a važno je naglasiti i da je Grad Krapina grad bez prireza – naglasio je gradonačelnik dodajući da se stalno radi na unaprjeđenju i izgradnji komunalne i prometne infrastrukture na području poslovnih zona radi privlačenja novih investitora.

Zadovoljan viđenim u Krapini ministar Filipović naglasio je da se pozitivni trendovi u Krapini poklapaju sa trendovima i pokazateljima na nacionalnoj razini.

– Ovo što nam je predstavio gradonačelnik Gregurović, sve ove brojke u Krapini podudaraju se s brojkama i pokazateljima na nacionalnoj razini. Znači, imamo nikad veću zaposlenost, nikad manju nezaposlenost, a prošle smo godine imali četvrti najveći rast BDP-a u Europskoj uniji. To je samo pokazatelj da Vlada vuče odlične poteze i da smo kroz nekoliko paketa mjera sa više od 6,8 milijardi eura pomogli našem gospodarstvu – kazao je ministar ističući da se istovremeno očuvala kupovna moć sugrađana, ali da će Vlada nastavljati pomagati i dalje.

– Vodit ćemo računa i o Gradu Krapini i drugim jedinicama lokalne i područne samouprave nastavkom potpora za električnu energiju, za plin te za gorivo za naše gospodarstvenike i naše građane – zaključio je ministar Filipović.

Na radnom sastanku u Krapini bili su načelnici općina te predstavnici javnih tvrtki i ustanova.

www.sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.