Now Reading:
Ministar Filipović na radnom sastanku kod gradonačelnika Gregurovića: “Pozitivni gospodarski trendovi u Krapini i na nacionalnoj razini idu ruku pod ruku”
Full Article 3 minutes read

Ministar Filipović na radnom sastanku kod gradonačelnika Gregurovića: “Pozitivni gospodarski trendovi u Krapini i na nacionalnoj razini idu ruku pod ruku”

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović održali su u srijedu radni sastanak na kojem je bilo riječi o gospodarskoj situaciji na području grada, pozitivnim trendovima koje već dulji niz godina bilježi krapinsko gospodarstvo te mjerama i projektima koje provodi Vlada RH-a kao potporu poduzetnicima i gospodarstvenicima.

Gradonačelnik Gregurović upoznao je ministra sa činjenicama da Grad Krapina u svojoj povijesti nije nikada imao veći broj zaposlenih osoba te najmanji broj nezaposlenih, što u konačnici, prema analizi svih relevantnih podataka, nije posljedica iseljavanje radne snage već razvoja gospodarstva.

– Na ulasku u grad Krapinu vidljive su investicije i izgradnja novih proizvodnih pogona privatnih tvrtki. Radi se o značajnim investicijama koje znače i otvaranje novih radnih mjesta – naglasio je Gregurović koje je ministru predstavio i mjere koje Grad Krapina provodi kada je u pitanju pomoć poduzetnicima i gospodarstvenicima.

– Osim što Grad Krapina ima među najnižim vrijednostima bod za obračun komunalne naknade u RH, kako bi se poduzetnicima olakšao njihov početak prve dvije godine poslovanja oslobođeni su plaćanja komunalne naknade u stopostotnom iznosu. Također, poduzetnici mogu ostvariti i do 80 posto oslobođenja plaćanja komunalnog doprinosa, a važno je naglasiti i da je Grad Krapina grad bez prireza – naglasio je gradonačelnik dodajući da se stalno radi na unaprjeđenju i izgradnji komunalne i prometne infrastrukture na području poslovnih zona radi privlačenja novih investitora.

Zadovoljan viđenim u Krapini ministar Filipović naglasio je da se pozitivni trendovi u Krapini poklapaju sa trendovima i pokazateljima na nacionalnoj razini.

– Ovo što nam je predstavio gradonačelnik Gregurović, sve ove brojke u Krapini podudaraju se s brojkama i pokazateljima na nacionalnoj razini. Znači, imamo nikad veću zaposlenost, nikad manju nezaposlenost, a prošle smo godine imali četvrti najveći rast BDP-a u Europskoj uniji. To je samo pokazatelj da Vlada vuče odlične poteze i da smo kroz nekoliko paketa mjera sa više od 6,8 milijardi eura pomogli našem gospodarstvu – kazao je ministar ističući da se istovremeno očuvala kupovna moć sugrađana, ali da će Vlada nastavljati pomagati i dalje.

– Vodit ćemo računa i o Gradu Krapini i drugim jedinicama lokalne i područne samouprave nastavkom potpora za električnu energiju, za plin te za gorivo za naše gospodarstvenike i naše građane – zaključio je ministar Filipović.

Na radnom sastanku u Krapini bili su načelnici općina te predstavnici javnih tvrtki i ustanova.

www.sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.