Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Pred nama je sunčan, no ne posve stabilan dan – ipak, meteoropati će konačno predahnuti!
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Pred nama je sunčan, no ne posve stabilan dan – ipak, meteoropati će konačno predahnuti!

Prema prognostičarima, srijeda će biti sunčana, no ne posve stabilna. Naime, kako najavljuje DHMZ, u unutrašnjosti je uz umjeren i jak razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne moguć poneki lokalni pljusak ili malo kiše.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i Biokova u prvom dijelu dana i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a prema otvorenom moru popodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura bit će između 4 i 9, na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura između 15 i 20 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološke prilike na području cijele zemlje bit će razmjerno povoljne. Atmosfera neće biti sasvim stabilna pa mjestimičan razvoj naoblake, osobito sredinom dana i poslijepodne, može kod osjetljivijih meteoropata utjecati na koncentraciju i umor. S druge strane, sunčana razdoblja i mogućnost boravka na otvorenom pozitivno će utjecati na raspoloženje, pa se pojačane tegobe ne očekuju ni kod meteoropata ni kod kroničnih bolesnika.

www.sjever.hr / DHMZ
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.