Now Reading:
VELIKA AKCIJA ZAGORSKE POLICIJE Zaustavili dvojicu mladića – jedan im predao herion, drugi marihuanu
Full Article 2 minutes read

VELIKA AKCIJA ZAGORSKE POLICIJE Zaustavili dvojicu mladića – jedan im predao herion, drugi marihuanu

U utorak od 14 do 19 sati, policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske u suradnji s Mobilnom jedinicom carine, inspekcijskom službom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ovlaštenim djelatnicima Hrvatskih cesta i Centrom za vozila hrvatske-koja se bavi tehničkim pregledima vozila u Republici Hrvatskoj proveli su pojačani nadzor prometa s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela, kao i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa i nezakonitih migracija uz primjenu taktike zaustavljanja vozila u posebnim slučajevima tkz. „lijevak“.

Prilikom provođenje nadzora utvrđeno je ukupno 76 prekršaja, od kojih najviše prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno prekršaja prekoračenja brzine, njih 65.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u Dubrovčanu na DC-205 od 138 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h.

Od ostalih prekršaja izdvajamo, kako su tijekom nadzora prometa jučer u Zaboku oko 9 sati, policijski službenici zaustavili su 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole te prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen i protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zatim, oko 15 sati u Krapini je zaustavljen 55-godišnji vozač osobnog vozila koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 3,08 promila, vozaču je određeno zadržavanje. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Oko 16 sati, u Ciglenici Zagorskoj zaustavljan je i 22-godišnji državljanin Slovenije koji je policijskim službenicima predao 0,15 grama heroina. Zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdan mu je prekršajni nalog.

Isto tako tijekom nadzora prometa, u Velikoj Vesi policijski službenici zaustavili su 25-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je tijekom nadzora predao 12 grama marihuane. Zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga vozaču slijedi optužni prijedlog.

www.sjever.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.