Now Reading:
Svečano otvorena novoobnovljena sportska dvorana čakovečke Graditeljske škole – Posavec: Nekoliko tisuća učenika i sportaša odsad će imati bolje i kvalitetnije uvjete
Full Article 3 minutes read

Svečano otvorena novoobnovljena sportska dvorana čakovečke Graditeljske škole – Posavec: Nekoliko tisuća učenika i sportaša odsad će imati bolje i kvalitetnije uvjete

Povodom obilježavanja Dana Međimurske županije, a na veselje brojnih učenika i sportaša u srijedu je svečano otvorena novoobnovljena sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec.

Naime, u proteklim mjesecima odvijala se sveobuhvatna obnova najveće sportske dvorane u Međimurju, projekt koji je najvećim dijelom financiran sredstvima Međimurske županije, a dijelom i sredstvima Ministarstva turizma.

– Dvorana ima ljepši izgled, a obnovljena je i unutrašnjost odnosno borilište i svlačionice. To znači da će nekoliko tisuća učenika i sportaša, koji koriste ovu dvoranu za utakmice i treninge te za nastavni plan i program, odsad imati bolje i kvalitetnije uvjete. Drago mi je što u naslijeđe našoj mladoj generaciji ostavljamo jednu modernu i opremljenu dvoranu u srcu grada Čakovca, koja je najveća sportska građevina takve vrste u Međimurju – rekao je međimurski župan Matija Posavec prilikom svečanog otvorenja.

Objasnio je i kako je Međimurska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola, pogotovo onih škola koje imaju sportske dvorane, od početka ove godine otvorila širom vrata dvorana za sve one koji ih namjeravaju koristiti.

Smanjili smo cijenu korištenja dvorana i dijelom oslobodili korisnike tih dvorana plaćanja, upravo sa željom da ih što više i građana, ali i samih učenika koristi. Ta je odluka naišla na pozitivne reakcije. Naravno, ako je dvorana već izgrađena, ona mora biti maksimalno korištena, budući se ona grije i ima svog domara te nema razloga da ona bude prazna – pojasnio je župan Posavec dodavši kako Županija ima namjeru na natječaj prijaviti izgradnju još pet sportskih dvorana i to u Svetom Martinu na Muri, Vratišincu, Gornjem Mihaljevcu i Pribislavcu, a do proljeća iduće godine u planu je završetak dvorane u Svetoj Mariji.

Vanjski dio dvorane obnovljen je tijekom prošle i pretprošle godine, dok je pak ove godine odrađeno unutarnje uređenje, a kako je potvrdio ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, riječ je o investiciji vrijednoj od 1,4 do 1,5 milijuna kuna. U nastavku je objasnio i što se sve napravilo.

– Kompletno se renovirao parket, pobrusio, pobojao i iscrtane su nove linije. Isto tako, kompletno je izmijenjena rasvjeta. Krenuli smo s LED rasvjetom, jer je ova postojeća rasvjeta bila preskupa i energetski neučinkovita. Promijenili smo i razglasni sustav, obnovili svlačionice, kompletan namještaj, keramiku i sanitarije. Novi su i golovi, strunjače i ostala oprema koja je potrebna da se više od dvije tisuće učenika te otprilike 700 sportaša, u ovoj školi osjeća kao doma – zaključio je ravnatelj Srnec.

jmiklauzic/www.sjever.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.