Now Reading:
Svečano otvorena novoobnovljena sportska dvorana čakovečke Graditeljske škole – Posavec: Nekoliko tisuća učenika i sportaša odsad će imati bolje i kvalitetnije uvjete
Full Article 3 minutes read

Svečano otvorena novoobnovljena sportska dvorana čakovečke Graditeljske škole – Posavec: Nekoliko tisuća učenika i sportaša odsad će imati bolje i kvalitetnije uvjete

Povodom obilježavanja Dana Međimurske županije, a na veselje brojnih učenika i sportaša u srijedu je svečano otvorena novoobnovljena sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec.

Naime, u proteklim mjesecima odvijala se sveobuhvatna obnova najveće sportske dvorane u Međimurju, projekt koji je najvećim dijelom financiran sredstvima Međimurske županije, a dijelom i sredstvima Ministarstva turizma.

– Dvorana ima ljepši izgled, a obnovljena je i unutrašnjost odnosno borilište i svlačionice. To znači da će nekoliko tisuća učenika i sportaša, koji koriste ovu dvoranu za utakmice i treninge te za nastavni plan i program, odsad imati bolje i kvalitetnije uvjete. Drago mi je što u naslijeđe našoj mladoj generaciji ostavljamo jednu modernu i opremljenu dvoranu u srcu grada Čakovca, koja je najveća sportska građevina takve vrste u Međimurju – rekao je međimurski župan Matija Posavec prilikom svečanog otvorenja.

Objasnio je i kako je Međimurska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola, pogotovo onih škola koje imaju sportske dvorane, od početka ove godine otvorila širom vrata dvorana za sve one koji ih namjeravaju koristiti.

Smanjili smo cijenu korištenja dvorana i dijelom oslobodili korisnike tih dvorana plaćanja, upravo sa željom da ih što više i građana, ali i samih učenika koristi. Ta je odluka naišla na pozitivne reakcije. Naravno, ako je dvorana već izgrađena, ona mora biti maksimalno korištena, budući se ona grije i ima svog domara te nema razloga da ona bude prazna – pojasnio je župan Posavec dodavši kako Županija ima namjeru na natječaj prijaviti izgradnju još pet sportskih dvorana i to u Svetom Martinu na Muri, Vratišincu, Gornjem Mihaljevcu i Pribislavcu, a do proljeća iduće godine u planu je završetak dvorane u Svetoj Mariji.

Vanjski dio dvorane obnovljen je tijekom prošle i pretprošle godine, dok je pak ove godine odrađeno unutarnje uređenje, a kako je potvrdio ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, riječ je o investiciji vrijednoj od 1,4 do 1,5 milijuna kuna. U nastavku je objasnio i što se sve napravilo.

– Kompletno se renovirao parket, pobrusio, pobojao i iscrtane su nove linije. Isto tako, kompletno je izmijenjena rasvjeta. Krenuli smo s LED rasvjetom, jer je ova postojeća rasvjeta bila preskupa i energetski neučinkovita. Promijenili smo i razglasni sustav, obnovili svlačionice, kompletan namještaj, keramiku i sanitarije. Novi su i golovi, strunjače i ostala oprema koja je potrebna da se više od dvije tisuće učenika te otprilike 700 sportaša, u ovoj školi osjeća kao doma – zaključio je ravnatelj Srnec.

jmiklauzic/www.sjever.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.