Now Reading:
Povijesna godina za Općinu Mače: počeli radovi na sanaciji 17 dionica ceste i četiriju nestabilnih pokosa vrijedni 2,4 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

Povijesna godina za Općinu Mače: počeli radovi na sanaciji 17 dionica ceste i četiriju nestabilnih pokosa vrijedni 2,4 milijuna eura

Pred Općinom Mače realizacija je važnih infrastrukturnih projekata. Naime, nedavno je potpisan rekordan ugovor kojim kreće sanacija infrastrukture stradale u razornim potresima, a radovi će se financirati bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Kako je pojasnila načelnica Mladenka Mikulec, ovi su projekti prijavljeni na natječaje resornih ministarstava i Krapinsko-zagorske županije, a Općini je odobren ukupni procijenjeni iznos zbog čega će ova godina biti rekordna što se tiče obnove komunalne infrastrukture na području Mača.

Prijavljeno je ukupno 17 dionica cesta u dužini od 7,5 kilometara te sanacija četiriju nestabilnih pokosa. Provedena je nabava za sve grupe radova te su potpisani ugovori sa svim izvođačima i nadzorima, a u tijeku su radovi na više od 50 posto lokacija, dok je jedna u potpunosti završena.

U Maču će se sanirati sljedeće dionice: oko zgrade Općine, put prema crkvi, M10- selo Voljavci, M2- Sedaki-Cetin, M10- Ponjan- mačanski bregi, M12- dionica Rozić-Ponjan, M17- Mrkociji, M13- dionica Kucelj-Kos, M24- pokraj pilane-Kos. U mjesnim odborima Mali i Veliki Bukovec sanirat će se dionice B8, B7,B22, od križanja Hercegi- križanje vrh V. Bukovec, B6- Mutaki-Tuškani, a u mjesnom odboru Peršaves – Delkovec – Vukanci – Frkuljevec P36- križanje ŽC-Benkovići, P18- D29 -do Svete Margarete, P19- križanje-Sedlari, nestabilni pokos uz PŠ Peršaves te nestabilni pokos kod Sokolića. U mjesnom odboru Mali i Veliki Komor sanirat će se dionice K5- Šćapec- Petanjek, nestabilni pokos na K5 te klizište Cerčići.

Ukupna vrijednost svih radova, dokumentacije, nadzora i troškova je 2,4 milijuna eura, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja lipnja ove godine.

tklopotan / www.sjever.hr / FB Mladenka Mikulec – načelnica općine Mače
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.