Now Reading:
Nepokretnoj baki (89) u Zaraznoj bolnici vezali ruke u zrak
Full Article 2 minutes read

Nepokretnoj baki (89) u Zaraznoj bolnici vezali ruke u zrak

Baka je na tri tjedna završila u Zaraznoj bolnici u Zagrebu, a članovi obitelji nepokretnu su baku našli kako spava rukama vezanim u zrak – za 24sata piše Martina Pauček Šljivak.
Osim toga, dobila je i rane zbog neadekvatnog presvlačenja, to jest mijenjanja pelena.

Liječnica nije dala da pacijenticu posječuju zato što, kako je rekla, nisu htjeli da joj se prenese covid.

Jedne je nedjelje moja nećakinja došla baki ispod prozora i zatekla prizor u kojem je baka spavala na krevetu sa zavezanim rukama u zraku, ni po kojim kriterijima nije humano da tako provede dan – ispričala je za 24sata njena unuka.

Liječnicu također nikada nisu vidjeli, već su informacije mogli saznati samo preko telefona i to isključivo svaki dan između 13 do 15. Kada bi je pitali informacije o tome kakvu bakteriju ima i što je točno s njom, odgovarala bi im da što bi oni htjeli, da ona ima 89 godina dok na pojedina pitanja nije davala nikakve odgovore, već je ostala šutjeti ili bi krenula na drugu priču.

Nakon što je otpuštena iz bolnice, sanitetski je prijevoz čekala do navečer. Kada je došla u dom, imala je ranu na trtici, a u bolnici je dobila i trombozu pluća na oba plućna krila.

– Ovo nije humano. Želim da javnost ovo vidi i da dobiju neku opomenu, ne želim da ičija baka doživi ovakav tretman u bolnici – rekla je unuka.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” na upit da li i inače vežu pacijente izjavila je da imaju takozvanu “humanu fikciju” te kako ne želi davati nikakve izjave.

www.sjever.hr/www.24sata.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.