Now Reading:
Kreće li uskoro investicija u Zagorju vrijedna milijardu kuna?
Full Article 2 minutes read

Kreće li uskoro investicija u Zagorju vrijedna milijardu kuna?

Prema informacijama koje su se ovih dana pojavile u javnosti uskoro bi se mogla krenuti raditi druga cijev tunela na autocesti Zagreb-Macelj a riječ je o investiciji vrijednoj 130 milijuna eura ili oko milijardu kuna.

Na taj način dionica autoceste Đurmanec – Macelj, dugačka 3,7 kilometara, napokon bi mogla dobiti svoj puni profil. Riječ je o investiciji za što sredstva stižu s nacionalne razine. Na samom projektu, prema procjenama, radilo bi nekoliko stotina djelatnika tijekom dvije godine. Natječaj za odabir izvođača radova, prema dostupnim informacijama, trebao bi biti u drugoj polovici ove godine.

Autocesta Zagreb-Macelj ukupne je dužine gotovo 60 km, počinje u čvoru Jankomir na autocesti Bregana – Zagreb – Lipovac, a završava u Maclju na međunarodnom graničnom prijelazu prema Republici Sloveniji. Prolazi kroz dvije županije, a to su Zagrebačka i Krapinsko-zagorska županija.

Veći dio autoceste izgađen je prije 1997. godine, od Zagreba do Krapine, a posljednja dionica autoceste, Krapina-Macelj, otvorena je 29. svibnja 2007. godine, a na njoj je tada izgrađeno šest novih tunelskih kompleksa.

Dionicom zagorske autoceste Đurmanec – Macelj, vozi se jednim kolničkim trakom. Osim što se u ljetnoj sezoni stvaraju velike gužve, postoji i sigurnosni problem koji će se riješiti upravo izgradnjom punog profila tunela.

s.kalajdžija/sjever.hr 26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.