Now Reading:
I ove godine proslava Praznika rada na varaždinskom Izletištu Drava – iznimno bogat program i velika novost!
Full Article 3 minutes read

I ove godine proslava Praznika rada na varaždinskom Izletištu Drava – iznimno bogat program i velika novost!

Unatoč tome što Grad Varaždin još uvijek nema ovogodišnji proračun, uspjeli smo organizirati tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada, a ove godine imamo i jednu novost, rekao je u srijedu zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Službeni dio programa koji će se 1. svibnja održati na Izletištu Drava počet će u 10, a službeno trajati do 14 sati, no proslava Praznika rada počet će već oko 8.30 tradicionalnom budnicom koja će se organizirati na šest lokacija u gradu. Budnicu će izvoditi limena glazba puhačke sekcije KUD-a HŽ Varaždin i to u Trakošćanskoj ulici, u POS naselju kod Jalkovečke, na Banfici, u Grabanicama, novom POS naselju u Koblenzovoj te u Ulici Miroslava Krleže.

S gradskih ulica, limena glazba seli na Dravu gdje će im se pridružiti Varaždinske mažoretkinje, Mali slavuji DND-a Varaždin, i CTK Varaždin te članovi Kuburaške udruge Maruševec. Program će biti bogat i raznovrstan, a već tradicionalno, nezaobilazna će biti podjela graha.

Novost ovogodišnje proslave je tombola koja će imati humanitarni karakter, najavila je upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Dubravka Biberdžić.
-Za nas kao za zakladu ta je tombola izrazito važna jer cijeli prihod će ići Zakladi solidarnosti grada Varaždina za ciljeve koje ostvarujemo podjelom sredstava Zaklade, a to je pomoć socijalno ugroženim građanima, dakle ne stalna, nego jednokratna pomoć – za liječenje, za stipendije učenicima i studentima, za jednokratne pomoći učenicima i studentima, ali i za poticanje znanstvenog rada što je u našem statutu također vrlo jasno naglašeno – kazala je Biberdžić.

Istaknula je da će biti puno zgoditaka, odnosno da će svaka druga srećka biti dobitna.
-Cijena tombole će biti 2 eura, a onda oni koji neće dobiti zgoditak odmah, neće ga podići, moći će napisati svoje ime, telefon i u 13 sati je izvlačenje deset glavnih, vrijednih nagrada tombole i moći će sudjelovati u tome. Veselimo se također da ćemo i na taj način moći razveseliti građane. Tombola počinje u 10 sat i traje do 12.30 – najavila je Biberdžić.

Zamjenik Marković izrazio je zadovoljstvo što će se proslava Praznika rada održati, unatoč (svi znamo kakvim) problemima.
-Mi smo uz neke sponzore uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju Proljeća u Varaždinu kao takvog, ali i unutar Proljeća u Varaždinu kompletne manifestacije proslave Međunarodnog praznika rada koji će se tradicionalno održati na izletištu Drava, kao i svake godine. Vjerujem da će većina naših ljudi, ne samo iz Varaždinske, nego i iz susjedne Međimurske županije i drugih dijelova Hrvatske doći kod nas, znamo da na taj dan kod nas prodefilira desetak tisuća ljudi – rekao je Marković, uputivši poziv sugrađanima da u ponedjeljak dođu na Dravu i uživaju u bogatom prazničnom programu i odličnom grahu.

a.kučić/sjever.hr
2

Input your search keywords and press Enter.