Now Reading:
I ove godine proslava Praznika rada na varaždinskom Izletištu Drava – iznimno bogat program i velika novost!
Full Article 3 minutes read

I ove godine proslava Praznika rada na varaždinskom Izletištu Drava – iznimno bogat program i velika novost!

Unatoč tome što Grad Varaždin još uvijek nema ovogodišnji proračun, uspjeli smo organizirati tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada, a ove godine imamo i jednu novost, rekao je u srijedu zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Službeni dio programa koji će se 1. svibnja održati na Izletištu Drava počet će u 10, a službeno trajati do 14 sati, no proslava Praznika rada počet će već oko 8.30 tradicionalnom budnicom koja će se organizirati na šest lokacija u gradu. Budnicu će izvoditi limena glazba puhačke sekcije KUD-a HŽ Varaždin i to u Trakošćanskoj ulici, u POS naselju kod Jalkovečke, na Banfici, u Grabanicama, novom POS naselju u Koblenzovoj te u Ulici Miroslava Krleže.

S gradskih ulica, limena glazba seli na Dravu gdje će im se pridružiti Varaždinske mažoretkinje, Mali slavuji DND-a Varaždin, i CTK Varaždin te članovi Kuburaške udruge Maruševec. Program će biti bogat i raznovrstan, a već tradicionalno, nezaobilazna će biti podjela graha.

Novost ovogodišnje proslave je tombola koja će imati humanitarni karakter, najavila je upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Dubravka Biberdžić.
-Za nas kao za zakladu ta je tombola izrazito važna jer cijeli prihod će ići Zakladi solidarnosti grada Varaždina za ciljeve koje ostvarujemo podjelom sredstava Zaklade, a to je pomoć socijalno ugroženim građanima, dakle ne stalna, nego jednokratna pomoć – za liječenje, za stipendije učenicima i studentima, za jednokratne pomoći učenicima i studentima, ali i za poticanje znanstvenog rada što je u našem statutu također vrlo jasno naglašeno – kazala je Biberdžić.

Istaknula je da će biti puno zgoditaka, odnosno da će svaka druga srećka biti dobitna.
-Cijena tombole će biti 2 eura, a onda oni koji neće dobiti zgoditak odmah, neće ga podići, moći će napisati svoje ime, telefon i u 13 sati je izvlačenje deset glavnih, vrijednih nagrada tombole i moći će sudjelovati u tome. Veselimo se također da ćemo i na taj način moći razveseliti građane. Tombola počinje u 10 sat i traje do 12.30 – najavila je Biberdžić.

Zamjenik Marković izrazio je zadovoljstvo što će se proslava Praznika rada održati, unatoč (svi znamo kakvim) problemima.
-Mi smo uz neke sponzore uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju Proljeća u Varaždinu kao takvog, ali i unutar Proljeća u Varaždinu kompletne manifestacije proslave Međunarodnog praznika rada koji će se tradicionalno održati na izletištu Drava, kao i svake godine. Vjerujem da će većina naših ljudi, ne samo iz Varaždinske, nego i iz susjedne Međimurske županije i drugih dijelova Hrvatske doći kod nas, znamo da na taj dan kod nas prodefilira desetak tisuća ljudi – rekao je Marković, uputivši poziv sugrađanima da u ponedjeljak dođu na Dravu i uživaju u bogatom prazničnom programu i odličnom grahu.

a.kučić/sjever.hr
2

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.