Now Reading:
FOTO Varaždinci srušeni na Maksimiru, i treći put ove sezone izgubili protiv aktualnog prvaka
Full Article 2 minutes read

FOTO Varaždinci srušeni na Maksimiru, i treći put ove sezone izgubili protiv aktualnog prvaka

U srijedu je odigrana utakmica 31. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između zagrebačkog Dinama i NK Varaždina. U trećem ovosezonskom međusobnom okršaju još je jednom bolji bio aktualni hrvatski prvak koji je golovima Darija Špikića u 41. minuti i Luke Ivanušeca u 79. minuti na svom terenu srušio Varaždin.

Iako su ‘modri’ na početku igrali sporo i dosta griješili, Varaždincima nisu dozvolili nikakve prilike u napadu. Prvi gol pao je tek u 41. minuti nakon duge akcije domaćina koji je potom uspio slomiti goste. Za 1:0 zabija Špikić pa domaćin na predah odlazi s golom prednosti.

Na početku drugog poluvremena Dinamo povećava pritisak kako bi što prije riješio utakmicu, no Varaždince spašavaju stativa i odlična obrana Olivera Zelenike.

U 77. minuti utakmice Varaždin je bio blizu izjednačenja. Naime, Tonio Teklić odlično je pucao nakon ubačaja s lijeve strane, no lopta je otišla u korner. Dvije minute kasnije, Dinamo je sjajnim udarcem Ivanušeca riješio utakmicu. On u 79. minuti pogađa za 2:0.

Najveća šansa Varaždina bila je opasan udarac Nike Domjanića koji je obranio golman ‘modrih’ Dominik Livaković.

Dinamo je ovime osvojio nova tri boda i dodatno se približio još jednom naslovu prvaka, dok je Varaždin 6. s 39 bodova. Borbu za Europu nastavlja već u nedjelju kada im u goste na Gradski stadion u Varaždinu stiže trećeplasirani Osijek.

Foto: S. Sović / Foto agencija Sjever
tk / www.sjever.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.