Now Reading:
FOTO Stotine koprivničko-križevačkih školaraca dio najveće amaterske sportske manifestacije u Europi
Full Article 1 minutes read

FOTO Stotine koprivničko-križevačkih školaraca dio najveće amaterske sportske manifestacije u Europi

Na prostoru sportskog igrališta Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici u utorak je održan Telemach Dan sporta u sklopu 27. Plazma sportskih igara mladih koje kroz sportske discipline potiču druženje djece i mladih, toleranciju i inkluziju.

Manifestaciji je prisustvovao i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić koji je pohvalio sve školarce koji su se uključili u današnja natjecanja i poželio im sreću, naglasivši važnost promocije sporta među djecom i mladima, kao i poticanje usvajanja zdravih navika.

Početak igara započeo je simboličnim paljenjem baklje koju je nosila Ela Sever, koja je osvojila 2. mjesto na u atletici prošle godine na završnici natjecanja u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da besplatno sudjeluju u sportskim natjecanjima, s time da se u Koprivnici osnovnoškolci natječu u atletici i graničaru. Djeca su uživala u sportskim aktivnostima, a najbolje ekipe izborile su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

www.sjever.hr / kckzz.hr
25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.