Now Reading:
Stričak: Kamenolom je na području susjedne županije i o toj temi treba razgovarati sa županom Željkom Kolarom
Full Article 3 minutes read

Stričak: Kamenolom je na području susjedne županije i o toj temi treba razgovarati sa županom Željkom Kolarom

Potencijalni kamenolom koji bi se možda jednog dana trebao nalaziti na području Siljevca, odnosno na području Općine Budinščina u Krapinsko-zagorskoj županiji, donedavno je bio jedna od gorućih tema u Ivancu o čemu je dosta govorio i gradonačelnik Milorad Batinić.

Sama priča o kamenolomu, iako njega zasada još nema, ubrzo je počela dominirati u javnosti kada se i lokalna ekološka grupa usprotivila tom projektu ali i sam gradonačelnik.

A da li je taj kamenolom bio tema razgovora između župana Anđelka Stričaka i gradonačelnika Batinića na zajedničkom sastanku u utorak zanimalo je predstavnike medija.

-Na sastanku nismo razgovarali o kamenolomu. Kamenolom je na području susjedne županije i o toj temi treba razgovarati sa županom Željkom Kolarom – izjavio je župan Stričak. Na pitanje ima li dovoljno kamena za izgradnju brzih cesta ili je potreban još jedan kamenolom župan poručuje da je to pitanje za struku:

-Kada bi mi išli graditi sve te brze ceste u isto vrijeme, odnosno mrežu brzih cesta na sjeveru Hrvatske, a govorimo o Zagorskoj magistrali, obilaznici Varaždina, Podravskoj magistrali, pretpostavljam da ne – mišljenja je Stričak.

Batinić pak kaže da grad i gradske službe pomno prate što se dešava.

Čeka se da se krene sa Studijom utjecaja na okoliš, a po nama dostupnim informacijama, glavna ocjena o prihvatljivosti projekta je u tijeku. Na prijedlog koji je išao prema Krapinsko-zagorskoj županiji dali smo određene primjedbe na treće izmjene i dopune Porstornog plana KZŽ. Dobili smo zamolbu od pučkog pravobranitelja da detaljno navedemo sve naše pritužbe koje su išle u smjeru na donošenja Prostornog plana – kazao je Batinić najavljujući skoro očitovanje.

s.kalajdžija/sjever.hr 25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.