Now Reading:
Stričak: Kamenolom je na području susjedne županije i o toj temi treba razgovarati sa županom Željkom Kolarom
Full Article 3 minutes read

Stričak: Kamenolom je na području susjedne županije i o toj temi treba razgovarati sa županom Željkom Kolarom

Potencijalni kamenolom koji bi se možda jednog dana trebao nalaziti na području Siljevca, odnosno na području Općine Budinščina u Krapinsko-zagorskoj županiji, donedavno je bio jedna od gorućih tema u Ivancu o čemu je dosta govorio i gradonačelnik Milorad Batinić.

Sama priča o kamenolomu, iako njega zasada još nema, ubrzo je počela dominirati u javnosti kada se i lokalna ekološka grupa usprotivila tom projektu ali i sam gradonačelnik.

A da li je taj kamenolom bio tema razgovora između župana Anđelka Stričaka i gradonačelnika Batinića na zajedničkom sastanku u utorak zanimalo je predstavnike medija.

-Na sastanku nismo razgovarali o kamenolomu. Kamenolom je na području susjedne županije i o toj temi treba razgovarati sa županom Željkom Kolarom – izjavio je župan Stričak. Na pitanje ima li dovoljno kamena za izgradnju brzih cesta ili je potreban još jedan kamenolom župan poručuje da je to pitanje za struku:

-Kada bi mi išli graditi sve te brze ceste u isto vrijeme, odnosno mrežu brzih cesta na sjeveru Hrvatske, a govorimo o Zagorskoj magistrali, obilaznici Varaždina, Podravskoj magistrali, pretpostavljam da ne – mišljenja je Stričak.

Batinić pak kaže da grad i gradske službe pomno prate što se dešava.

Čeka se da se krene sa Studijom utjecaja na okoliš, a po nama dostupnim informacijama, glavna ocjena o prihvatljivosti projekta je u tijeku. Na prijedlog koji je išao prema Krapinsko-zagorskoj županiji dali smo određene primjedbe na treće izmjene i dopune Porstornog plana KZŽ. Dobili smo zamolbu od pučkog pravobranitelja da detaljno navedemo sve naše pritužbe koje su išle u smjeru na donošenja Prostornog plana – kazao je Batinić najavljujući skoro očitovanje.

s.kalajdžija/sjever.hr 25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.