Now Reading:
KAD SE MALE RUKE SLOŽE: Učenici u Čakovcu uredili oronulu željezničku stanicu
Full Article 2 minutes read

KAD SE MALE RUKE SLOŽE: Učenici u Čakovcu uredili oronulu željezničku stanicu

Završeno je uređenje donedavno oronule zgrade čekaonice na željezničkoj postaji Buzovec koja je zasjala u rukama učenika Gospodarske i Graditeljske škole Čakovec a mladi graditelji i pismoslikari u utorak su ponosno pokazali svojih ruku djelo.

Međimurska županija dogovorila je izvođenje ovih radova s HŽ – infrastrukturom. Učenici Graditeljske škole pod mentorstvom učitelja Zdravka Kolarića, Siniše Medveda i Wolfganga Tuksara obavili su pripremne i sanacijske radove, a srednjoškolci iz Gospodarske škole pod vodstvom svoje nastavnice, akademske slikarice Ruse Trajkove, oslikali su zgradu motivima licitarskih srca.

Licitarsko srce u logotipu prati i proslavu 30 godina djelovanja i razvoja Međimurske županije, a autorica je upravo slikarica Rusa Trajkova.

-Nije bilo ljepšeg načina da se u sklopu proslave Dana Međimurske županije obilježi i 163. godišnjica puštanja u promet prve pruge u Hrvatskoj, pruge na dionici Čakovec – Kotoriba – pourčio je preko FB profila župan Međimurske županije Matija Posavec.

www.sjever.hr 25.04. 2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.