Now Reading:
KAD SE MALE RUKE SLOŽE: Učenici u Čakovcu uredili oronulu željezničku stanicu
Full Article 2 minutes read

KAD SE MALE RUKE SLOŽE: Učenici u Čakovcu uredili oronulu željezničku stanicu

Završeno je uređenje donedavno oronule zgrade čekaonice na željezničkoj postaji Buzovec koja je zasjala u rukama učenika Gospodarske i Graditeljske škole Čakovec a mladi graditelji i pismoslikari u utorak su ponosno pokazali svojih ruku djelo.

Međimurska županija dogovorila je izvođenje ovih radova s HŽ – infrastrukturom. Učenici Graditeljske škole pod mentorstvom učitelja Zdravka Kolarića, Siniše Medveda i Wolfganga Tuksara obavili su pripremne i sanacijske radove, a srednjoškolci iz Gospodarske škole pod vodstvom svoje nastavnice, akademske slikarice Ruse Trajkove, oslikali su zgradu motivima licitarskih srca.

Licitarsko srce u logotipu prati i proslavu 30 godina djelovanja i razvoja Međimurske županije, a autorica je upravo slikarica Rusa Trajkova.

-Nije bilo ljepšeg načina da se u sklopu proslave Dana Međimurske županije obilježi i 163. godišnjica puštanja u promet prve pruge u Hrvatskoj, pruge na dionici Čakovec – Kotoriba – pourčio je preko FB profila župan Međimurske županije Matija Posavec.

www.sjever.hr 25.04. 2023.

Input your search keywords and press Enter.