Now Reading:
Dječji vrtić „Tratinčica” proslavio svoj rođendan; stigao mu i poseban poklon – priznanje u akciji „Najljepši školski vrtovi”
Full Article 3 minutes read

Dječji vrtić „Tratinčica” proslavio svoj rođendan; stigao mu i poseban poklon – priznanje u akciji „Najljepši školski vrtovi”

U Dječjem vrtiću „Tratinčica” Varaždinske Toplice ovih je dana bilo posebno veselo, raspjevano i rasplesano. Naime, u ponedjeljak je malom, ali svečanom proslavom, pjesmom, plesom i dječjim veseljem proslavljen rođendan topličkog vrtića, a uoči ovog važnog dana stigao im je i poseban poklon – priznanje u akciji „Najljepši školski vrtovi”.

Riječ je o priznanju za posebni element u sklopu ekološko-obrazovnog projekta „Najljepši školski vrtovi” kojeg provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s ciljem promicanja organske poljoprivrede, uzgoja izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanja ljepote vlastitog krajolika i povratka tradicijskim vrtovima.

-Djeca su s oduševljenjem pjevala i radovala se velikom danu, koji je protekao uz veselu i glasnu pjesmu i ples. Svaka je odgojna skupina izradila veliku čestitku svojem vrtiću, a nakon zajednički otpjevane himne vrtića, u slast su se počastili finim tortama – objasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica” Linda Novačić.

U goste je uz predstavnice Dječjeg vrtića Novi Marof stigla i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i to s čak dvije rođendanske torte.

-Čestitam našem dječjem vrtiću njegov dan. Grad Varaždinske Toplice veliku pažnju posvećuje svojim najmlađim stanovnicima i njihovom odgoju i obrazovanju. Upravo zato, uz sva ulaganja i sve što radimo za njih, u planu je i izgradnja novog objekta topličkog dječjeg vrtića kako bi naši najmanji imali kvalitetnu i adekvatnu skrb i najbolje moguće uvjete za rast, odgoj i obrazovanje – rekla je gradonačelnica Ratković.

Uz proslavu, u prostoru vrtićke senzomotorne dvorane za roditelje je održano predstavljanje priručnika senzorno integracijskih aktivnosti za djecu predškolske dobi. Nakon uvodnih riječi ravnateljice i gradonačelnice, priručnik su predstavile same autorice Lidija Andrijević Gajić i Spomenka Lalić, obje stručnjakinje na području senzorno integracijske pedagogije, koje su na zabavan, ali poučan način uvele prisutne u općenite pojmove vezane uz senzornu integraciju, a svi prisutni su sudjelovanjem u aktivnostima mogli steći praktično iskustvo.

Tiskanje ovog vrijednog priručnika za roditelje financirao je Grad s ciljem podizanja razine kvalitete života obitelji s djecom predškolske dobi, a za sve roditelje osiguran je po jedan primjerak.

-Igra, radost i aktivno, svjesno sudjelovanje roditelja u životima djece, odmicanje od ekrana i poticanje na boravak i zajedničku igru u prirodi, bila je nit poveznica koja je obilježila ovo druženje – dodala je ravnateljica Novačić.

Inače, Dječji vrtić „Tratinčica” svoj će dan obilježiti nizom zabavnih i poučnih aktivnosti za djecu i roditelje, izletom, malim kinom te Danom plesa koji će se održati do kraja tjedna.

www.sjever.hr
25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.