Now Reading:
Ovogodišnje Jurjevo u Jurjevcu privuklo brojne posjetitelje – uživali su u prekrasnoj suboti i brojnim atraktivnim sadržajima
Full Article 2 minutes read

Ovogodišnje Jurjevo u Jurjevcu privuklo brojne posjetitelje – uživali su u prekrasnoj suboti i brojnim atraktivnim sadržajima

Ugodno druženje, bogat kulturni, zabavni i sportski program, odlična ponuda hrane i pića – u svemu su tome protekle sunčane i tople subote mogli uživati brojni posjetitelji na tradicionalnoj manifestaciji Jurjevo u Jurjevcu.

Manifestaciju je i ovoga puta organizirala Udruga sveti Juraj Jurjevec koja je, na zadovoljstvo mještana i njihovih gostiju, okupila i svoje prijatelje zahvaljujući kojima je program bio još bogatiji i atraktivniji.

Posjetitelji su tako imali priliku uživati u vožnji konjskom zapregom, što im je omogućila Zagorska udruga uzgajivača konja Zabok, a mogli su se i dobro nasmijati uz komediju „Baka Sofija” o suživotu triju generacija u istom stanu koju su izveli odlični glumci Dramske udruge Kaj iz Zaboka.

Održan je i omiljeni Jurjevec Trail koji je, kao i svake godine, organizirao Zagorje Adventure Team.
Nastupili su i udruga za promicanje narodne kulture Kirijales te Limena glazba Prosenik iz Zaboka, a dan je završio u dobroj atmosferi uz koncert grupe Kolege.

Načelnica Krapinskih Toplica, Gordana Jureković, više je nego zadovoljna programom, ali i posječenošću manifestacije.

-Ovogodišnje Jurjevo u Jurjevcu pokazalo je koliko su ljudi željni druženja i zanimljivih sadržaja i drago mi je što je subota doista bila prekrasna, pa smo mogli realizirati sve što smo planirali, kako bi na pravi način obilježili blagdan svetoga Jurja. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u programu, a našim mještanima na odazivu. Ovakve manifestacije obogaćuju društveni život naše zajednice, ali ne samo to – na višu razinu podižu turističku ponudu našega kraja i Općinu Krapinske Toplice čine atraktivnijom turističkom destinacijom – kazala je načelnica Jureković.

www.sjever.hr
24.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.