Now Reading:
Osuđeni muškarci koji su se jučer potukli na WRC Croatia Rallyju
Full Article 3 minutes read

Osuđeni muškarci koji su se jučer potukli na WRC Croatia Rallyju

Trojica muškaraca koji su se jučer potukli na WRC Croatia Rallyju i jedva izbjegli jureći auto jutros su privedeni na Općinski sud u Karlovcu – prenosi indexhr

U policijskoj pratnji su ušli u zgradu suda te su nekoliko sati kasnije izašli s osuđujućim presudama.

Proglašeni su krivim od strane sutkinje Ksenije Stanić koja im je odredila kaznu od 660 eura uz dodatnih 20 eura sudskih troškova za svakog. Kao što smo već pisali, svi su hrvatski državljani te su se navodno sukobili s Poljacima. Razlog sukoba najvjerojatnije je mjesto u publici. Identitet Poljaka policiji još uvijek nije poznat te ih sud vodi kao NN osobe, no kako saznajemo, njih se smatra oštećenima u incidentu.

Tereti ih se za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za što su kažnjeni po 100 eura, te Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima za što su dobili 660 eura kazne. U spomenutu kaznu im je uračunato i vrijeme provedeno u policiji. Također, izrečena im je i “zaštitna mjera zabrane prisustvovanja rally utrkama WRC Croatia u trajanju od jedne godine s obveznim javljanjem u policijsku postaju”, naravno ako se i kada ovaj svjetski događaj bude održavao u Hrvatskoj, prenosi KAportal.

Osim toga, u presudi je navedeno i da je prvookrivljeni verbalno napao Poljaka, vrijeđajući ga raznim pogrdnim izrazima, nakon čega su se uključili i ostali.
Drugookrivljeni je također verbalno napao NN osobu ponašajući se izrazito drsko, a osim toga počeo se i naguravati s redarom koji je osiguravao utrku te ga pokušavao udaljiti sa staze.
Trećeokrivljeni je neidentificiranu osobu zahvatio rukama oko leđa, nakon čega su pali na cestu kojom je samo par sekundi kasnije projurio automobil.

Svi sudionici tučnjave, kao i policajac te redar, pobjegli su s staze samo par trenutaka prije nego li je stazom prošao automobil.

Predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin sinoć je za HRT rekao zašto je izbio sukob.

“Naguravali su se za poziciju gdje će se sjediti. Tamo je ogroman skok i sve je više gledatelja tamo, bilo je osam naših redara i policajac. Podnesena je kaznena prijava. Možemo biti sretni što imamo stotine tisuća ljudi, a jedan ili nijedan eksces, ali ne želimo takvo nešto vidjeti. Drugi put ćemo prekinuti brzinac ako će se nešto takvo dogoditi”, rekao je organizator.
Dodaje kako osuđuje ponašanje neodgovornih navijača koji su ugrozili vlastitu sigurnost, ali i sigurnost ostalih.

www.sjever.hr/www.index.hr/www.kaportal.hr
24.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.